14.12.2008

Tuijotuskisa kuolleiden kalojen kanssa


Olen makrillirutinisti: lähes aina kun ostan sitä, ostan pippurimakrillia. No mikäs siinä, se maistuu. Tajuntaa voi ja pitääkin joskus kultivoida savumakrillilla. Vaan olisi kiva nähdä kalatiskeissä joskus ihan tuorettakin tavaraa. Pippuri ja savustus kun taatusti peittävät makrillin omat maut. Pahus, nyt vasta ymmärsin, että olen täysin tietämätön sen omasta mausta. Ehkä en ole vain ollut tarpeeksi tarkkaavainen, nyt alan tuijotuskisan kalatiskien kanssa.


Savumakrillitahna
600 g savumakrillia
2 keitettyä kananmunaa
voita
(suolaa)
tilliä

Poista makrillista ruodot. Muusaa kananmunat haarukalla. Hakkaa tilli, sekoita kala, munat, voi ja suola. Muokkaa palloiksi ja pyörittele tillissä. Laita jääkaappiin. Tarjoa joulupöydässä mukavana pikku lisukkeena tai vaikka karjalanpiirakan päällä.

5 kommenttia:

 1. No tän ohjeen otan kyllä mukaan meidän jouluun tänä vuonna.Kiitti,kuulostaa herkulta.

  VastaaPoista
 2. Maukkaanoloista sapuskaa.

  Tulin tänne ilmoittamaan, että teidät on haastettu meemiin. Lisätietoa blogissani, http://kannatkattoon.blogspot.com/2008/12/bilemusiikkimeemi.html.

  VastaaPoista
 3. Vai niin, vai niin. Musajututhan tänne uppoo kuin pisi lumee.

  VastaaPoista
 4. mulla oli umpiopakatun savumakrillin kanssa tuijotuskisa syksyllä. Se tuijotti mua mökin jääkaapissa. Sen oli ostanut sinne joku muu ja hyljännyt. En eläessäni ole maistanut savumakrillia, mutta tuijottelimme toisiamme kaksi kuukautta jääkaapilla käydessäni. Tämä yksinkertainen loitsusi olisi ehkä taltuttanut savumakrillin. Nyt minä taltuin jo kaun ennen viimeistä käyttöpäivää... Ehkä toisen kerran.

  VastaaPoista
 5. Ehkä oli parempikin jättää kala saastuneisiin vesiin uimaan.

  VastaaPoista