Sen lehdet muistuttavat hieman porkkanan vihreitä osia tai persiljaa. Ne tuoksuvat kevyesti anikselta ja lämmöltä. Miten niin lämmöltä? Nuuhkaisepa kerran lehtiä, vedä syvään sieraimeen ja huomaa, kuinka lämpöaistimukset rävähtää tuulilasiin.
Kirvelistä muuten sanotaan, että se on ihan turha yrtti kuivattuna. Paskapuhetta! Tavataan pimeällä kujalla.
Kirvelillä tilkitty vuohenjuustopaistos
400 g jauhelihaa
8 suurehkoa perunaa
3 porkkanaa
3 ryvässipulia
3 valkosipulinkynttä
3 dl kermaa
1 dl kanalientä
1 kananmuna
pötkyläinen President-vuohenjuustoa
kirveliä
suolaa
pippuria
Kuori ja pilko sipulit ja freesaa pannulla. Lisää jauheliha ja paista. Kuori perunat ja viipaloi ne, kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Sekoita kerma, kanaliemi ja munat. Voitele vuoka ja kokoa kerroksittain perunaa, jauhelihaa, vuohenjuustoa, mausteita, porkkanaa, perunaa, jauhelihaa... Päällimmäiseksi vielä vuohenjuustoa ja sitten kerma-liemiseos. Paista 200-asteisessa uunissa ensin puoli tuntia, laita folio päälle ja paista vielä puolisentoista tuntia.
Tarjoa seuraksi mustaherukkahyytelöä. Riisu varusteesi.
no ompas kaunis ja maistuvan näköinen annos! tarviikin kokeilla.
VastaaPoistasopiiko kysyä miten vauva-arki on lähtenyt sujumaan?
Sopii kysyä. Kovin on söpö vesseli, ikäviä ilmavaivoja ja vatsanväänteitä vaan on. Tavallistahan se tietty on, mutta sydäntä raastaa. Onneksi on rauhallisiakin hetkiä.
VastaaPoistaKaveri ilmoitti poliisille asekuvistasi.. ei kovin reilua, mutta olkoon niin. -Jukkis-
VastaaPoistaVielä kommentiksi, että hän on tosi tiukka noissa asioissa, mutta en silti jaksa ymmärtää.
VastaaPoistaNiille on kyllä haettu luvat, olen auttanut poliisia usein. Tuntevat paremmin nimellä Kit.
VastaaPoistakirveli tahtoo vallata yrttipenkin ihan totaalisesti
VastaaPoistaen mä tiedä onko se syy, mutta onhan se vähän vaivalloista kitkeä sitä kitkemästä päästyäänkin:)