26.9.2008

The Octacon

Aivan kammottava homma muuten: etsiskelin juuri vanhan hyvän ystäväni Chuck Norrisin nykyistä olinpaikkaa, mutta tuloksetta. Laitoin googleen hakusanaksi "find Chuck Norris" ja painoin nappia "Kokeilen onneani". Vaan kuinkas kävikään...

Karvat nousi kananlihalle ja alkoi hirvittää.


Koskenlaskijan hirviseljanka

n. 900 g hirven luista soppalihaa
vettä niin paljon, että liha peittyy
balsamicoa luraus
worcestershirea luraus
soijakastiketta luraus
kanelitanko
piparkakkumaustetta ripaus
kardemummaa ripaus
katajamarjoja muutama
merisuolaa sopivasti

Nakkaa ainekset kattilaan ja keittele hiljalleen n. 3 tuntia. Siivilöi liemi, jäähdytä ja riivi liha luista.

3 l nestettä (1,5 l vettä + 1,5 l keitinlientä)
3 porkkanaa
1 bataatti
6 perunaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
1 kanaliemikuutio
meiramia
mustapippuria
1 pkt mustaa koskenlaskijaa
(suolaa)

Mittaa kattilaan neste ja lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat, bataatti, peruna, sipulit, valkosipulit ja palsternakka. Keittele kunnolla kypsäksi, lisää kanaliemikuutio ja muut mausteet. Sulata joukkoon koskenlaskija ja poraa sauvasekottimella samettiseksi. Lisää hirvipalat ja suolaa tarvittaessa.

3 kommenttia:

  1. Luraus on aina ollut minusta aivan ihana mittayksikkö!

    VastaaPoista
  2. Lurauksessa onkin jotain hmmm. salaperäisen eroottista.

    Monk: Hih, ymmärsin vihjeen.

    VastaaPoista