6.7.2008

May the Smurf be with you

Olenkohan jo nähnyt kaiken? Törmäsin Paraisilla smurffiin puuceessä. Hetken haukkoi molempi henkeään, mutta alkujärkytyksen lauettua yhteishenki haukkoi molempia. Tovi piti silti vanhana uskontotieteilijänä miettiä smurffien funktiota. Päädyin ajatukseen, että smurffit ovat krishna-liikkeen manifestoituma ja salakavala juoni ujuttaa sininen Krishna jumaluutena lasten ystäväksi. Mikä nerokas suunnitelma, josta saatan olla jopa kade. Myönnän, että kommenttiini sisältyy arvottavia epätieteellisiä lausumia. Vähät siitä.


Ehkä myöhemmin kertoilen viikonlopusta enemmänkin. Nyt jotain ruokaisampaa: nopean alkupalan väsäilin illalla kaappijämistä, sillä aikaa kun odottelin loppuihmisiä mökkisaunasta grillailemaan. Välispiikkinä: meriveden lämpö muka 20 astetta. Yeah right, ougaad, molskis, ei tasan ollu, mutta hyvin polskis.


Muikku-lohi-nieriätorni ja valkosipulista voisulaa (4 annosta)

Valmista ensin kermaviilikastike, jota laitetaan hieman lautasen reunalle:

3/4 dl kermaviiliä
himppusen suolaa
himppusen sokeria
himppusen hakattua tilliä
himppusen sitruunamehua
himppusen maustekurkkua pilkottuna

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua hetki.

Sitten voisula:

isoisoiso "nokare" Oivariinia
5 valkosipulinkynttä
ripaus fariinisokeria

Sulata pienessä kattilassa Oivariini ja lisää todella pieniksi pilkotut valkosipulinkynnet ja fariinisokeri. Valmista parissa minuutissa.

Ja loput ainekset:

4 keitettyä perunaa viipaleina (uusia)
ihan pieni pala savustettua nieriää
ihan pieni pala kylmäsavustettua lohta
8 friteerattua muikkua
sipulinvartta hakattuna
pieni biitti ruisleipää

Kokoa annos: laita pohjalle ensin viipale perunaa, sen päälle nieriää, viipale perunaa, kylmäsavulohta, perunaa, pari muikkua. Lautaselle vähän sipulinvartta. Kaada tornin päälle mukavasti valkosipulista voisulaa (saa valua kunnolla lautaselle) ja lautasen reunalle vielä lusikallinen kermaviiliä. Mukaan pieni pala paahdettua ruisleipää, jota voi vielä dippailla lautasen sooseissa.

Kuvan annoksesta uupuu vielä voisula, leipä ja kermis, kuvaus jäi vähän puolitiehen nääs.

3 kommenttia:

  1. Just joo ja hianoo muute, mut kui sää syät ton torni? Tai pilpot eres? Tää tääll tahtois tiättä! Mää laittasi vaa noi kaikk lautasell ja vetäsi kitusiin ;D

    VastaaPoista
  2. Hih, saa laittaa sekaisin lautasellekin. Kukin tavallaan. Kunhan nyt kokoilin aikani kuluksi. Eikä se kyllä vaikee torni ollut syyä. Kun ei se oo niin kovin korkia. Joskus vaan opetettiin, että kaunis annos on 1/3 ruokaa. Pitää kyllä kutinsa ennemmin raflassa kuin mökillä.

    VastaaPoista
  3. Joo, sitä venkoillaa niinko ravinteliss vaa. Meill välill syärää vaiks suaraa kattilast... =O Eiku, oikkiastas, hianooha toi o, kyll sitä joskus pitä oikkiast katta ja laitta näti näkösestki. Ku vaa joku viitteis?

    VastaaPoista