26.7.2008

Antti on 1.


Tarkoitus oli grillata kalaa, mutta niitä olikin ylikasvatettu sukellusnaamareiden avulla. Päädyin siksi anttiin eli välikyljykseen. Tunnetaan myös nimellä entrecote. Onhan se kuitenkin parasta grillattavaa, eikö vaan? Hyvä entrecote hakkaa mennen tullen grillissä jonkun väsyneen sisukkafileen. Ei kuitenkaan suositella rasvan vihaajille.


Jossei grilliä ole, niin paistaminen tapahtuu erittäin kuumalla pannulla. Yleensä haluan pihvini mediumina tai jopa miinuksena, mutta antin saatan paistaa hieman kypsemmäksi. Rasva saa kuitenkin kunnolla sulaa ja mehevöittää lihaa. Pintaan suolaa ja pippuria ja joku hyvä kastike esim. bearnaise. Tai keltavahvero-. Näkyipä niitäkin jo metsikössä olevan. Antin päälle sopii myös nappi valkosipulivoita. Ilman sen kummempaa kikkailua ruokailemaan koivupuun alle.


----------
Jälkkäriksi.
- Rollarit: Under my thumb
- Hasselhoff: Secret agent man
- Isabel Mebarak Ripoll: Illegal
- Jyrki boy

6 kommenttia:

 1. Joku fiksu sentään seuraa blogiani :D

  VastaaPoista
 2. Parasta grillattavaa on oma liha :-P Ei vaan, ihan tosissaan mä en välitä oikein grilliruoasta, se ei koskaan o ollut himojen kohteena... Vaikka Antti onkin ykkönen.

  Grillatut maissit on hyviä ja sitten banaani. Ja kanavartaat limemarinadilla. No ehkä joku kala jossain etelänmaissa, jossa se on ihanan rapeaksi tehty. Muuten grilliruoka on vaan niin sellasta... Samanlaista :-D

  VastaaPoista
 3. Hei, toinen fiksu. Toki Antti jyrää sielläkin :P

  Lime rulettaa myös tällä hetkellä. Oon lukenut niin monta hyvää thai-keittokirjaa, että himottaa. Ja nyt kun väänsin thaikkuruokia, keittiössä oli niin mielettömänt limen ja muiden ainesten tuoksut, että olin taas ihan karkkikaupassa. Pitänee kehitellä jotain hauskaa thaigrillattavaa :D

  Mutta oot kyllä ehkä vähän Muulos väärässä tuossa grillijutussa. Juju on siinä, ettei aina tee niitä samoja grilliruokia. Eli täytettyjä herkkusieniä, makkaroita, kesäkurpitsaviipaleita jne. Mutta se on kyllä sanottava, että juuri grillatessa helposti sortuu hyviksi havaittuihin perinteisiin könkkeihin.

  VastaaPoista
 4. No mutta ei kai makuasiassa voi olla väärässä :-D Sitä se samanlaisuuskin ehkä on. Vaikka saat sie mulle krillata jotain hoosee-thaimaalaista pöperöö niin eihän sitä tiedä.

  VastaaPoista