20.7.2007

Vuodesta 1891


Alkaa mennä vähän turhan hempeäksi, kun blogiini ilmestyy kuvia pikku-pandoista ja Suomenlinnan tuulessa heiluvista päivänkakkaroista. Vai mitä saunakukkia ovatkaan. Mutta kesä herkistää mielen ja chili-suklaakakku vie mukana kielen. Silti olen kova sälli, joten älkää yhtään alkako...

------
Levylautanen:
1
2
------

Tarjoa asiakkaalle aina enemmän kuin hän osaa odottaa. - Karl Fazer

Helsingissä Kluuvikadulla kannattaa pysähtyä hetkeksi herkkuhuulien ja toffeeposkien Eedenin puutarhaan. Fazerin kahvila tarjoaa vähintäänkin miellyttävän hiveleviä makuelämyksiä kaikille vatsoille arkisen aherruksen yläpuolella. Valinnanvaikeus yllätti allekirjoittaneen niin pahasti, että meinasi hypätä pupu pöksyyn vitriinin edessä. Sitten näin alahyllyllä kohtalaisen herkullisen näköisen chili-suklaakakun, joka veikin vasemman suklaatutkasorkkani lähes lasin läpi.

Alla oleva ohje ei nyt tietenkään ole tuo fazerin ohje (kuva on). Mutta voi sitä silti kokeilla :)


Chili-suklaakakku

½ dl kahvia
350 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
150 g voita
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 keskivahvaa punaista chiliä (tai oman maun mukaan)
1/4 dl triple seciä

koristeluun suklaalastuja



Kaada kahvi kippoon ja sulata suklaa suklaa samassa kipossa hiljalleen vesihauteessa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Pehmennä voita hieman ja vatkaa keltuaiset, voi ja sokeri kuohkeahksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne voivaahtoon. Paloittele chilit aivan pieniksi (poista siemenet) ja kiehauta ne kattilassa triple secin kanssa. Anna jäähtyä ja kaada sulan suklaan joukkoon. Kaada suklaa taikinaan kevyesti sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele lastalla varovasti lopun taikinan joukkoon.

Voitele irtopohjavuoka tai taittele siihen leivinpaperia. Voit paistaa kakun tietysti myös ei-irtopohjavuoassa. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä pehmeäksi sisältä. Vuole kakun päälle koristeeksi suklaalastuja. Tarjoa mansikoiden, vaniljajätskin ja vaikka passionkastikkeen kanssa.

2 kommenttia: