11.7.2007

Seitsemän oikein

Pitänee kai vastata haasteeseen, kun muutkin ovat niin auliisti tehneet. Ja jumpurapötäkkä sentään, ruokahaasteeseenkin saisitte alkaa jo hiljalleen lähetellä juttujanne. Kun jatkoaikaakin tuli. Siis seitsemän paljastusta...


1. Minusta on hauska keksiä höpöhöpöjuttuja vähän samaan tapaan kuin kaverini 4-vuotiaan pojan. Viimeksi hän kertoi olevansa töissä Pohjoisnavalla, jonne hän lähtee salkkunsa kanssa isän autolla, kun isä on nukahtanut. Paluumatkalla hän käy pelaamassa futista muiden äijien kanssa. Ymmärrän kyllä, että kanssaeläjälläni on aika ajoin vaikeaa. Koskaan ei voi tietää, tippuiko vessanpönttöön tosiaan vahingossa hammasharja. Tässä jutussa lupaan tietysti kertoa vain tosiasioita.

2. Paljastusten paljastus: kuva minusta. Oliivien katselu on rauhoittavaa. Joskus käymme ”kumpi nauraa ennemmin”-kilpailua. Olen voittanut vain kerran.

3. En väitä olevani maailman komein mies, mutta tätini on entinen Miss Suomi ja sijoittunut 5 parhaan joukkoon Miss Universum-kilpailuissa. Kuulun Palon sukuun ja senhän Taunokin tiesi.

Sukunimeni ei ole Palo.

4. Lukeminen on hauskaa. Historialliset romaanit ja keittokirjat ovat parhaita. Eilen sain luettua toistamiseen Mika Waltarin opuksen Turms kuolematon. Ylistyssuperlatiivit loppuivat jo mietiskellessäni kirjan tasokkuutta. Lukeminen on myös tappavaa. Joskus nimittäin päässäni viiraa pahasti. Käyskentelin toissa päivänä Naantalissa Helluntaiseurakunnan lähetyskirppiksellä ja bongasin hyllystä keittokirjasarjan 70-luvulta. 15 osaa ja hinta kolme euroa. No oliko pakko-ostos oliko? No oli. Huono puoli vaan, että 15 kirjaa painaa aika paljon. Olimme pari päivää Naantalin leirintäalueella ja tavaraa oli muutenkin ihan kohtalaisesti mukana. Ei ollut hauska kävelyreissu leirintäalueelta bussiasemalle. Ja miksihän ne pahuksen kirjat piti vielä ensin raahata kirppikseltä leirintäalueelle, kun olisin ihan hyvin voinut käydä hakemassa ne vasta lähdön hetkellä. Kirppis kun sattuu olemaan ihan linja-autoaseman vieressä.

5. Tämä ei ehkä varsinaisesti ole paljastus, mutta ruoka on aika hyvää. Joskus saatan olla vähän ärsyttävä, kun käydään pihalla syömässä: pakko löytää vikoja sieltäkin, missä niitä ei edes ole. Eilen käytiin Naantalissa Kalatrapissa, joka on muuten ihan loistava paikka. Monipuolinen ruokalista ja yllättävän halpa niinkin charmantiksi ravintolaksi. Suosittelen. Lautasellani oli chateaubriand, madeirakastiketta, tryffelipateeta ja punasipulihilloketta. Aivan mainio annos. Mutta... pihvi olisi voinut olla ihan himpun raaempi, punasipulihilloke hiukan makeampaa ja madeirakastikkeessa enemmän särmää. Tryffelipatee oli napakymppi. Tarkoitukseni ei siis ole jupista ilman aihetta, vaan miettiä, mitä ehkä olisi voinut tehdä hieman toisin. Ihan hyvää tarkoittavasti.

6. Maailman kamalin sana on kaavin, hienoin tassu. Mustanaamio on gurkosälli ja ilman mandariineja ja tiikeripörrötossuja elämä olisi huomattavasti tuskaisempaa. Suihku ja vessanpönttö ovat keksintöjä, joista osaan olla erittäin kiitollinen. En ole vessanpönttöfriikki, vaikka mainitsenkin sanan jo toisen kerran. Vessanpönttö: ei kahta ilman kolmatta.

7. Olen ihan paska soittamaan kitaraa, mutta on se silti hauskaa. Kosketinsoitinten kanssa ollaan hyviä ystäviä oltu jo pikkupojasta saakka. Olen duon toinen jäsen. Bändimme, Minun nimi ja Pojan pohkeet, on ollut keikkatauolla ehkä vajaa 10 vuotta. Julkaisimme levyn, jonka nimi on Wannabe kultalevy. Levyn ehdoton hittibiisi on Keijo, joskaan Maailmanrumin nainen ei jää paljon huonommaksi. Vakavampaa pohdiskelua levyllä edustaa kappale Mustaa ikuisuutta. Levy ei ole noussut Englannin albumilistan kärkipäähän, tosin ei siitä ole otettukaan kuin yksi kasettikopio. Se on hukassa.

Oho. Kaikki, mitä kirjoitin, oli tosiaan totta. Aikamoista.

13 kommenttia:

 1. Kaunis kiitos paljastuksista. Nyt uskallan minäkin kommentoida ihan ensimmäistä kertaa, vaikka olen jo näin monta aikaa sinua tilannut.

  Ihan kuin olisi homeopatiaa ollut, kun kuvasi näin ja sitten sitä seuranneen paljastuksen. Oliivia tuijotellut leukasi näytti ihan siltä, että sen täti olisi joskus ollut juuniversumin viidenneksi kaunein. Ei siis paha ollenkaan :)

  Kiitos hyvistä resepteistä ja viidyttävistä kirjoituksistasi.

  Meillä on muuten sininen vessanpönttö.

  VastaaPoista
 2. Hih! Nää oli ylivoimaisesti parhaat paljastukset.

  VastaaPoista
 3. Hihittelyä. Sinua on kiva lueskella. Ehkä tunnistan leukasi Kalliossa, silloin tulen moikkaamaan, varo vaan!

  VastaaPoista
 4. En kuvitellut sulle partaa, muttei se selvästi pahalta näytä, päinvastoin :) Jotenkin sitä aina miettii ihmisen erinäköiseksi.

  VastaaPoista
 5. Pidän myös Waltarista ja muutenkin historiallisista romaaneista. Mikael Karvajalka ja Hakim ovat suosikkejani. Turmsia en ole lukenut.

  VastaaPoista
 6. Aimo: Hyvä kun vihdoin uskalsit. Sijoituin muuten kerran toiseksi uuden opiskeljijaravintolan nimikilpailussa Aimo annoksella. Tosin siinä taisi olla vielä joku etuliite. Meillä on valkoinen pönttö, vihreä kansi :)

  Hekku: No jopas. Taisin paljastaa jo liikaa.

  Miiru: Tule ihmeessä. Voin kantaa vielä neilikkaa korvan takana. Tai sitten en. Mutta jos minulla ei siis ole neilikkaa korvan takana, olen luultavasti minä. Mikä pitää hyvinkin pitkälti paikkansa.

  Paltsukka: Ajoin sen jo joku aika poiskin, mutta näytin niin nössöltä, että annoin kasvaa takaisin. Turussa kun katu-uskottavuus on alfa ja omega.

  VastaaPoista
 7. Tuo mies tuossa kuvassahan on selvästi Sami Saksio.

  VastaaPoista
 8. Totta tosiaan, höpöhöpöjutut ovat silkkaa asiaa. Siksi viihdyn leireilläkin. Oikeastihan höpöhöpö on totta ja todellisuus lumetta. Ja talot baanaa öisin ympäri stadia kun me vaan nukutaan! Ja alahan sit kokkailla siitä keittokirjasarjasta, kevenee tuon muiston taakka :-D

  VastaaPoista
 9. heh, Saksio-kommentin lähettäjä tunnistettu.

  Kalliossa vielä muutaman päivän. (En muuten astu enää jalallani Kurvittareen) Sen jälkeen alkaa kirjasarjakokkailut.

  VastaaPoista
 10. Aina vaan paranee. Että näin hauskan blogin kirjoittaja on myös aika hauskan näköinen, mitä nyt leuasta voi päätelä. Ei hassumpaa :-)

  VastaaPoista
 11. Heh, mieshän heitti stooria, mitä minäkään en ennen ole kuullut...Täydellisestä paljastuksesta jäi puuttumaan vain Ilpon tiikerikoulu...;)..

  Ilmiselvästi kirppiskin löytyi...

  VastaaPoista
 12. Ano: No leuasta nyt ei voi päätellä yhtään mitään. Kun sekin on kerran peitetty. Tai ei oikeastaan juuri tällä hetkellä, kun annoin leukaparralle kyytiä lohmittuani siitä kunnon koloja Kallion tylsistyttämillä saksilla.

  Myrskiss: Heh juu kirppis löytyi. Naantali on pahasta. Ja tulihan Ilpon tiikerikoulukin paljastettua... en olisikaan itse kehdannut.

  VastaaPoista
 13. suksikaan suohon pikku tuppi jutut tulkaa mun eteen sanomaan mitä ajttelette tai puhukaa siel kaukana tyhjät tynnyrit ne eniten kolisee tehkää jotain älkääkä puhuko t sax

  VastaaPoista