5.2.2006

Kakkipizzat ja kebabit 4.50

Tänään ei viitsinyt tehdä ruokaa, kun teki niin paljon mieli pizzaa. Ei olekaan aikoihin tullut tilattua kotiovelle asti murkinaa. Ehkä se johtuu siitä, että 70 metrin säteellä on kolme pizzeriaa tai oikeastaan kaksi niistä on kebab-paikkoja. Sain joskus sähköpostiini liitetiedoston, jossa kerrottiin, mitä kaikkkea hauskaa voi sanoa soittaessaan pizzatilausta:

* Mikä täyte sopisi parhaiten italialaisen Sperrs Langhe Nebbiolo- punaviinin kanssa?
* Voinko vuokrata pizzan illaksi?
* Toivo yhdeksi täytteeksi pepperonia. Sano kuitenkin ihan lopuksi, että ei sitten missään tapauksessa pepperonia ja sulje puhelin nopeasti.
* Tilausten ottajilla on tapana toistaa tilaus. Kun näin tapahtuu, sano Kiitos tämä tekisi kotiinkuljetuksella 7 euroa.
* Kun sinulta kysytään puhelinnumeroa, anna heidän oma numero ja odota reaktiota.
* Kysy mitä tilauksen vastaanottajalla on päällään
* Kysy voisitko nähdä ruokalistan
* Toivo, ettei George vastaa puhelimeen.

En tietenkään ole ikinä tällaista tehnyt.

Turussa olen täysin tykästynyt City-Kebabin pitsoihin. Loistava palvelu, hauskat heebot ja mikä parasta pizzan päälle saa vielä ekstrana kastiketta, jota normaalisti laitetaan kebabiin. Ja kastike ei edes maksa mitään. Jes jes. Kannattaa kokeilla, vaikka kuulostaakin vähän ufolta. Lempparipizza tuolla on Citypizza, johon tulee kebablihaa, sipulia ja pippureita. Ananasta otan joskus lisäksi, koska se raikastaa mukavasti. Italialaiset on muuten hiukan ihmeissään, kun Suomessa ottavat pizzan, johon on heitetty ananasta mukaan. No ei ananas ainoa hullu täyte ole. Japanissa yksi suosikeista on Mayo Jaga, josta löytyy mm. majoneesia ja perunaa. Toinen yhtä villi on Kimchi Bacon eli siis täytteenä korealaista hapankaalia. Taitaa tarvita tuplajuustokuorrutuksen, että saa kimchin maun peitettyä. Costa Rican täyte on kookos. Brasiliassa erikoisuus on vihreät pavut, Intiassa inkivääri ja tofu. Eli pizzan idea on täysin ymmärretty joka paikassa: jämät kaapista foccacian tapaisen leivän päälle ja uuniin. Kuvan pizzapaikalla on sitten oma käsityksensä, mikä on hyvä täyte.

3 kommenttia:

 1. Ruotsalaiset pistävät tässäkin asiassa paremmaksi ja heittävät sekaan suolapähkinöitä, banaania ja currya. Kerran olen uskaltautunut sitä tilaamaan ja se riitti...

  VastaaPoista
 2. Usassa vaihto-oppilaana ollessani laitettiin pitsaan maapähkinävoita. Ei kyllä ollut minun herkkua.

  VastaaPoista
 3. Hassussa kalifornialaisperäisessä Trader Joe's -ruokakaupassa
  http://www.traderjoes.com/
  myydään jo legendaksi muodostunutta kahden tai kolmen dollarin hintaista espanjalaista punaviiniä. Takaetiketissä käydään tietysti asianmukaisesti läpi jalon juoman ruokaparisuositukset - pizza ja hampurilaiset.

  VastaaPoista