14.3.2009

Eroon ylimääräisistä asukeista


Muutaman vuoden olen kasvatellut kotiloita terraariossa. Eilen heikkona hetkenäni päätin syödä ne. Osan laitoin mikroon ja huitaisin tuosta vaan suit sait sukkelaan suolan kanssa. Lopuista valmistin herkkua ranskalaisittain. Nyt terraario on tyhjä ja olo kovin yksinäinen - ehkä otan sinne kääpiösiilin. Nirhaan sen tulevana jouluna, ompelen piikkinahasta tangat ja lähetän ne blogissa järjestetyn jouluarvonnan voittajalle. Loput piikkisällistä täytän luumulla. Mitä sitä muuta joulupöytään kaipaisikaan?


Etanat punaviini-valkosipulikastikkeessa

(3-4 annosta)

40 g voita
2-3 valkosipulia murskattuna
2½ dl punaviiniä
½ kanaliemikuutio
vajaa 1 rkl ruokosokeria
purkki etanoita
persiljaa hakattuna
vaalea leipää

Sulata osa voista kattilassa ja lisää valkosipulit. Pyörittele hetki, älä anna käristyä. Lisää punaviini, osa ruokosokerista ja kanaliemikuutio. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen. Maistele, lisää sokeria tarpeen mukaan riippuen vähän viinistäsi. Lisää loppu voi ja tarkista suola. Lisää etanat, ne lämpenevät parissa minuutissa. Laske jokaiseen annokseen n. 5 etanaa ja aseta ne syvälle lautaselle. Kaada päälle punaviinikastiketta ja reilusti persiljaa. Tarjoa vaalean leivän kanssa, jota voit sitten dippailla liemeen.

11 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista :) kasvatitko ihan oikeasti syotavia kotiloita (lehtikotilot taitavat olla nimeltaan)? Miten se kaytannossa toimii...kosteus yms? Lisaantyvatko ne kotilot miten vauhdilla?

  Mielellani laittaisin etanoista ruokaa, muttei niita taalta englannista saa...mika sinansa kummastuttaa, kun ranskalaiset kuitenkin niita niin innolla kasvattavat. Taitaa olla kysymys naapurivihasta :)

  VastaaPoista
 2. Kuinka sä lemmikkisi söit....Mutta etanat on kyllä hyviä, on tullut syötyä parisen kertaa.

  VastaaPoista
 3. olen kuullut että kotiloissa saattaa olla psykedeelisiä aistiharhoja aiheuttavia aineita ;)

  VastaaPoista
 4. :D:D:D:D:D:D:D (jne) Ei mulla sit muuta.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on selvästi lukijoita, jotka eivät ole tarpeeksi kauaa seuranneet juttujasi. Voin lyödä vetoa, ettet ole kasvattanut kotiloita ;) kaikki eivät ehkä ymmärrä huumoriasi tai siis ottavat juttusi todesta. Minulle blogisi lukeminen on parasta viihdettä.

  VastaaPoista
 6. Rankinta viihdettä oli miettiä, miten kotilolle kävisi mikroaaltouunissa... XP

  VastaaPoista
 7. Niin, en siis oikeasti kasvattanut kasvatin etanoita. Enkä syönyt söin lemmikkini. Onpa muuten Minna kummallista, ettei Englannissa saa etanoita. Siis ihan tosi, onko näin? Vaikea kuvitella, mutta uskon toki.

  Nelle, luulin, että aistiharhani olisivat viiniperäisiä, mutta tarkemmin ajatellen voihan ne johtua myös kotiloista.

  Marianne :D

  Ta-Miit, muutaman kotilon kohdalla tuli ongelmia, kun panssariin kerääntyneet raskasmetallit saivat mikron säkenöimään. En antanut sen liikaa häiritä.

  VastaaPoista
 8. Kiva kuva,oliko ministudiokamaa?Etanat joka muodossa,namnam.Dolly

  VastaaPoista
 9. Heeeeeiiiii Dolly. Juu, valotelttaan laitoin, en kyllä ole vielä oikein fiksaillut valoja paikoilleen. Pitäis hankkia pari pikku spottia. Blogikuvien kanssa ei aina jaksa kuitenkaan niin paljon panostaa, lehtikuviin on pakko, ettei bumerangi heilu.

  VastaaPoista
 10. etanoitahan voi oikeasti mennä metsästämään kesällä puskasta.. mutta ei nyt ihan mikron kautta lautaselle kuitenkaan :)

  VastaaPoista