18.10.2007

Tärähtänyt? Minä?

Lukijoideni mielipide ratkaisee: nokittelenkokittelen seuraavaksi paahtojuureksia ja aprikooseja. Siis lähitulevaisuudessa, en nyt. Juuri kun olin kiroillut, että kukaan ei äänestä kukkakaali-banaanisalaattia, kaikki annetut äänet hävisivät. Hetken jo elin toivossa, että tuo kaalimatojen ja apinoiden kasviherkku olisi nähnyt päivänvalon, mutta uudet äänestäjät jyräsivät taas. Demokratia haisee. Jopa pahemmalle kuin
haju itse.

Päätin vetää ihan muodon vuoksi pari viikkoa tiukkaa vähähiilarista ruokavaliota. Hiilareita tullut ehkä maks 10 g päivässä. Ekat viisi päivää takana ja vaaka vanha väippä näyttää jo lähes neljä kiloa vähemmän: nesteet liikenteessä. Lauantaiksi saan koodin 007 ½ eli License to carbohydrate. Voi olla, että sunnuntainakin lipsun, mutta ei tunnu missään. Sitten jatketaan nimimerkillä kahdessa viikossa kesäkilot pois. Ai terveellistäkö? No siitä voi olla montaa mieltä.

Piilomaan pikkuemäntä höyläsoikkeli kalliokikkamuuli valmisti juuri hyvää (<-toivottavasti a="" h="" hiilari="" href="http://monkeyfood.net/2007/10/16/ehtoollisleipa/" v="">leipää
, jonka lupasin ottaa kokeiluun. Samalla myös valloitin leivän Suur-Liperin kangasalalaisen ruokaperinteen vaalijan ominaisuudessa.


Kendojanarin huijauspasta

Äsken kokkailin huijauspastaa eli vedin kesäkurpitsasta juustohöylällä pitkittäissiivuja, jotka sitten leikkasin pitkiksi siivuiksi (pappardelle). Joukkoon yksi chilipalko, josta siemenet poistettu ja viipaloitu. Ja vähän curry-maustetta. Sitten uuniin hetkeksi aikaa. Yleensä olen laittanut myös hieman öljyä päälle, mutta en nyt. Kastikkeeksi huitasin jauhettua kalkkunaa, tölkin tomaattimurskaa, cumberlandin kastikkeen jäysteet ja kunnolla yrttejä. Pikkuisen kade iski, kun katselin vaimoni riipivän aitoja pappardelleja herkkukastikkeella suu suloisessa vaahdossa kuola korvakarvoissa asti. No ei se tietysti mikään kaunis näky ollut.

Niinhän sitä sanotaan, että kuva ja kuvaaja alkavat hiljalleen muistuttaa toisiaan: tärähtäneitä saaplari. Havuja perkele. SAMALLA TODISTAN MYÖS, ETTÄ OLEN HUONO KUVAAJA. Ihan vaan sen takia, että joku tietämätön kehui viime kuvaa.

7 kommenttia:

  1. Näyttääpäs tuo ehtoollisleipä hyvältä, pitänee testata joskus. Itse suosittelen lämpimästi karppaus.info-sivuston reseptiosiosta löytyvää mantelileipää. Kerrassaan loistavaa.

    VastaaPoista
  2. Kokeilepas seuraavanlaista: kukkakaalia, ananaspaloja ja kermaviiliä. Kaik sekaisin ja massuun, jopa liiankin yksinkertaista mutta ah, miten hyvää.

    VastaaPoista
  3. MENI PERILLE, EN ENÄÄ JAKELE HELMIÄ SIOILLE. :-D

    Enkä edes osallistunut viime äänestykseen kun en osannut päättää persoonallisten vaihtoehtojen kesken. Leipä ei maistu tavalliselta leivältä, mutta itse pidän sen mureudesta ja maustakin, juuri tarkistin että oli edelleen kohdallaan.

    Oisko sulla ideoita tamarinditahnan käyttöön? kysyy nimim. kikkakokki kolmonen

    VastaaPoista
  4. Anni: Juu oonkin tuolla sivuilla joskus käynyt pyörimässä soikeaa.
    Mantelileipää ei testattu.

    Sinttu: Hmmm. Kuulostaa villiltä, mutta villi on hauskaa. Kokeilen. Pienellä varauksella silti.

    Ylimuuli: Eiku jakelisit vaan. Possut tykkää helmistä :D

    Tamarinditahnan kanssa ollut kyllä aika hiljasta. Kokemus jää lähinnä thaikkujen kansallisruokaan Pad Thaihin, joka on kyllä ihan törkeän hyvää. Pohjana paistetut riisinuudelit, jotka sitten sekoitetaan jos jonkin kanssa: tamarinditahnaa (veteen laimennettua, jos tönkköä), maapähkinöitä, katkarapuja, kanaa, chiliä, soijakastiketta, valkosipulia, fish saucea jne. Ja päälle ehdottomasti hiukkasen korianterisilppua ja limen mehua. Ei noista ainakaan pahaa saa, vaikka kuinka yrittäis.

    Sit arvailuja:
    Voisin kuvitella, että johonkin inkivääri-kookos-kanakeittoon menis aika hyvin. Kanan glaseeramiseen vois sopia. Tai katkaravut pilpil, johon kehittäis jonkun kastikkeen: esim tahnaa, vähän vettä, valkosipulia, öljyä, vähän fish saucea, sokeria jos tarttee, ehkä taas korianteria. Ja jos tuli pahaa, niin sit jotain mikä tekee sen hyväks :D Tosiaan noista ei oo tietoa!

    VastaaPoista
  5. Kyllä kendojanaria vähemmälläkin huijaisi, mahtavaa!

    VastaaPoista
  6. Iltapalaksi siis Pad Thaita. Kiitos. Helmet harkinnassa. ;-)

    VastaaPoista
  7. Pusasin muuten sitten sitä kotikutoista "pad thaita" pari iltaa sitten, ihan hyvää tuli vaikken tiedä kuinka autenttista kun korianterikin puuttui. Ja kaukana kuvauksellisesta oli se setti. Tästä se lähtee, tamarindiripaska.

    VastaaPoista