28.7.2007

Chow chowlle ei enää mustikoita


Keittiön pöydälle oli laskeutunut repäisty sivu, jossa oli mm. mustikkapiirakan ohje. Saattoi olla Me Naiset-lehdestä, täyttä varmuutta ei ole. Sivu ei ollut kauaa orpo, vaan sai pian kaverikseen erittäin mehevän ja kuohkean piirakan. Alkuperäistä ohjetta ei noudatettu ihan tarkasti vaan taikinaan lisättiin mm. kaurahiutaleita ja vehnäleseitä.

Mustikkapiirakkaohjeita onkin näkynyt vähän siellä täällä viime aikoina. Tämän pohja on hieman erikoinen, sillä siihen tulee omenamehua. Kokkeilemisen arvoinen.


Sekoita & paista
-mustikkapiirakka

2 munaa
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 dl omenamehua
1 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäleseitä
1½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

2 dl mustikoita

Sekoita muut aineet kulhossa paitsi vehnäjauhot, leivinjauhe ja mustikat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja kaada muiden ainesten joukkoon. Veivaa taikinan joukkoon lopuksi varovasti mustikat. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Saman taikinan voi aivan hyvin heitellä muffinssivuokiin ja tehdä siis mustikkamuffareita.

8 kommenttia:

  1. Oi nam! Jännä lisä appelsiinimehu taikinassa, maistuiko se valmiissa piirakassa?

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva ohje! Nyt pitää hakea ämpäri, kumisaappaat jalkaan, metsään hakemaan mustikoita ja sitten tällä ohjeella piirakka uuniin!!

    VastaaPoista
  3. Kate: No jos ihan totta puhutaan, niin ei se kyllä juurikaan maistunut. Mutta on se silti aina hauskaa hieman hassutella eikös vaan!

    Kirsi: Eilen löysin metsästä ehkä kolme mustikkaa ja kuusi kangasrouskua. Pirskutti sentään. Taisit ehtiä keräämään mustikat jo ennen mua :(=

    VastaaPoista
  4. Aina pitää pikkusen hassutella! =D

    VastaaPoista
  5. Tein ja oli hyvvää! Mitenhän muiden marjojen kanssa?

    VastaaPoista
  6. No mikä ettei toimisi muiden marjojen kanssa. Veikkaisin, että ihan minkä muun kanssa tahansa. Marjan happamuuden mukaan voi sitten säätää hieman sokerin määrää. Tai sitten voi tehdä yltiösokerisen, mikä harvemmin on pahasta ;)

    VastaaPoista
  7. Enpäs päässyt piirakkaa tekemään... mulla saaliina miljoona hyttysen puremaa ja vajaa kahvikupillinen mustikoita! Eli nyt pitää suunnata toiveikkain mielin torille, josko joku torimyyjä olisi löytänyt hyvän mustikkapaikan (tai sitten pitää mennä mustikkaan kaupan pakastealtaalle ;)!! )

    VastaaPoista
  8. Niinpä niin. Tehomustikanpoimijat vetävät poimureillaan metsät tyhjiksi ennen tavallisia taatintallajia. Eiköhän noita torilta löydy.

    VastaaPoista