10.10.2006

Syksyiseksi alkupalaksi

Rouskuja tietysti. Niitä kannattaa arvostaa, vaikka monet karttavatkin niitä kirpeyden vuoksi. Kirpeys lähtee kuitenkin pariin kertaan ryöppäämällä. Sieniretken rouskusaaliiksi tuli oletettavasti kulta- , orassi- , haapa-, kalvashaapa-, musta-, kangas-, sikuri-, männynleppä- ja kangaspalsamirouskuja. Viimeiseksi mainitut ovat hauska tuttavuus, sillä ne tuoksuvat selvästi kookokselta. Sienten nuuhkiminen helpottaakin niiden tunnistamista. Mikä olisikaan otollisempaa polkkaavalle tryffelin etsijälle.


Sienisalaatti

ryöpättyjä rouskuja
sipulia
kuohukermaa
suolaa
rosepippuria
inkivääriä

ruisleipää
juoksevaa hunajaa



Hakkaa rouskut ja sipuli pieniksi. Vatkaa kuohukermaa hetki, siten että se hieman paksuuntuu. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausteita maun mukaan. Sienisalaatti saa olla reippaasti suolaista. Tarjoa paahdetun ruisleivän ja hunajan kanssa. Hunaja korostaa uskomattomasti sienten aromeja.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa. Sienisalaattia en ole saanut pitkään aikaan. Tai olen, mutta kaupan sienisalaatit ovat liian etikkaisia. Olisipa tässäkin metsää lähellä, niin hakisin korillisen rouskuja.

    VastaaPoista
  2. Olen täysin samaa mieltä. Enpä muista, koska olisin viimeksi ostanut kaupasta etikkasalaattia.

    VastaaPoista