On aikas sarvipäämeininkiä nyt, mutta eipä tuo mitään. Jos sarvipäätä ei kuitenkaan löydy kaapista tai lähikaupasta, voit korvata sen naudalla. Enkä puhu nyt vanhasta vihtahoususta, joka takuulla nähdään monissa ensi viikonlopun halloweenkekreissä.
Esimerkiksi tässä ohjeessa naudan sisäpaisti kelpaa ihan hyvin, vaikkei sitä riistan makua naudasta löydäkään ilman vähintäänkin lennokasta mielikuvitusta.
Esimerkiksi tässä ohjeessa naudan sisäpaisti kelpaa ihan hyvin, vaikkei sitä riistan makua naudasta löydäkään ilman vähintäänkin lennokasta mielikuvitusta.
Hirvikääryleet (4:lle)
500 g hirven ulkofilettä
250 g raakaa siskonmakkaraa
1 rkl tomaattipyrettä
6 murskattua katajanmarjaa
3 rkl hienonnettua persiljaa
timjamia
rosmariinia
suolaa ja valkopippuria
Leikkaa fileestä vajaan sentin paksuisia viipaleita ja hakkaa ne elmukelmujen välissä lehtipihveiksi.
Täyte: Lypsä siskonmakkaroista sisus kulhoon. Sekoita mukaan tomaattipyre, katajanmarjat, persilja, timjami, rosmariini, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
Levitä lehtipihvit ja jaa täyte niiden päälle. Kääri pihvit rulliksi ja sulje cocktailtikuilla. Ruskista pihvit pikaisesti pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita 200 asteiseen uuniin kypsymään vielä 13 minuutiksi. Anna vetäytyä hetki folion alla ja poista tikut.
Ei olisi heti tullut mieleen laittaa siskonmakkaraa täytteeksi, vaikka se onkin hemmetin hyvää. Hirveä en taida vaan saada oikein mistään, vaikka mieli tekisikin.
VastaaPoistaJa sitten surullinen hirviresepti (ei kannata kokeilla...):
VastaaPoista1) Vastaanota anopilta pakastettu hirvipaisti
2) laita hirvipaisti kätevästi autosi hansikaslokeroon
3) aja kotiin
4) unohda hirvipaisti haniskaslokeroon (mielellään vähintään 4 vuorokaudeksi)
5) pahoittele anopillesi hirvipaistin kohtaloa (vähintään kukkasin)
No kuules sj, voit testata hommaa ihan naudallakin.
VastaaPoistaJa ison puiston Jytiilille sanoisin neuvoksi vastaisuuden varalle, ettei rosvopaistia kannata tehdä auton hansikaslokerossa. Tulos on yllättävän haisukas.