Kuten Pakkopullan Anjakin totesi, silakoista saa halvalla hyvää ruokaa. Monen kreikkalaisen tavernan ruokalistaltakin löytyi silakoita, yleensä kylmien alkuruokien kohdalta. Tai siis silakkahan (baltic herring) on sillin Itämeressä telmivä alalaji, joten sillejä ne siis olivat. Miten vaan, ihan silakoita ne muistuttavat. Maultaan ne olivat yleensä pirteän kirpeitä, sillä sitruunaa käytetään paljon Stavrosten keittiöissä. Mii laik it. Meressä sai olla varovainen, ettei vahingossa astunut sillin päälle. Haukansilmäisen tunnistuksen perusteella niitä tuntui aivan vilisevän.
Kirpeät silakat
500 g silakkafileitä
Ykkösliemeen:
1½ dl vettä
3/4 dl etikkaa
1 rkl karkeaa suolaa
Toiseen liemeen:
½ sitruunan mehu
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
kourallinen tilliä
mustapippuria
½ tl suolaa
Sekoita ykkösliemen aineet ja anna fileiden kelluskella liemessä suljetussa astiassa jääkaapissa vähintään kuusi tuntia. Valuta fileistä ylimääräinen neste pois. Sekoita hakattu tilli ja muut toisen liemen aineet keskenään. Laita fileet marinoitumaan jääkaappiin tähän kakkosliemeen vähintään neljäksi tunniksi.
Kirpeät silakat
500 g silakkafileitä
Ykkösliemeen:
1½ dl vettä
3/4 dl etikkaa
1 rkl karkeaa suolaa
Toiseen liemeen:
½ sitruunan mehu
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
kourallinen tilliä
mustapippuria
½ tl suolaa
Sekoita ykkösliemen aineet ja anna fileiden kelluskella liemessä suljetussa astiassa jääkaapissa vähintään kuusi tuntia. Valuta fileistä ylimääräinen neste pois. Sekoita hakattu tilli ja muut toisen liemen aineet keskenään. Laita fileet marinoitumaan jääkaappiin tähän kakkosliemeen vähintään neljäksi tunniksi.
Kovasti kiitos olivat oikein hyviä, kuten lupasitkin. Ja sopivan kirpeitä.
VastaaPoistaKirpeä on hyvää :)
VastaaPoistaHei.... täällähän on silakkaa.... =)
VastaaPoista