14.4.2006

Odottelua

Lammasta odotellessa syödään varastot tyhjiksi ja tehdään jämäruokia. Lammaspäivä on vasta sunnuntaina, joten siihen asti taidan syödä vain pyttipannua. Tai en ehkä kuitenkaan koska tänään tulee vieraita ja kai heillekin jotain tarjotaan. Hahaa... pelkkiä kaapinpohjia. Mutta äsken pytäri maistui hyvältä.
No joka tapauksessa. Kyselin ravintolamme keittömestarilta hieman lammasvinkkejä. Australiassa asuva serkkuni nimittäin kävi kylässä ja toi lampaan. Ihan vaan sen takia, että sattuu olemaa pääsiäinen. Kauas on matkaa.Tässä keittiömestarimme kuulemma idioottivarma lammaspaistiohje.lammaspaisti
lanttua
sipulia
selleriä
palsternakkaa
valkosipulia
rosmariinia
suolaa
pippuria


Poista lampaasta kalvot, turhat rasvat jne. Paista pannulla paistin pintaan väri. Freesaa pilkottuja kasviksia ja puolikkaita valkosipulinkynsiä kattilassa. Laita lammas kattilaan ja rosmis myös. Laita kattilaan vettä, niin että paisti juuri peittyy ja hieman yli. Keittele reilu kaksi tuntia. Ideana olisi, että liemestä tulisi kastike, ihan vaan lopuksi poraamalla se sauvasekoittimella. Eli kasvisten ideana olisi, että niitä olisi siis sen verran, että lopuksi suurustaisivat kastikkeen. Sitten vaan tarkistamaan maku ja lisäilemään suolaa ja pippuria.

Pitäisi tulla hyvää ja helposti. Minäpä kokeilen.

4 kommenttia:

 1. I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
  »

  VastaaPoista
 2. Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
  »

  VastaaPoista
 3. I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
  »

  VastaaPoista
 4. Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
  »

  VastaaPoista