11.2.2006

Ravinnoksi kelpaamatonta

Olen pitänyt itseäni lähes kaikkiruokaisena, mutta Knorrin Porkkana-korianterikeitto oli paikasta, johon aurinko ei paista. Ei ainakaan usein. Korianterin maku kyllä jakaa porukan aika hyvin: itselleni maistuu loistavasti. Soupe Naturelle, joka on raikkaan täyteläinen ja pehmeästi maustettu...yeah right. Ei siis todellakaan mitään Knorria vastaan, mutta tämän keiton aikana tuotekehittelytalo olisi kaivannut annoksen napalmia niskaansa. Tai vaikkka mansikkaeskimon, jos heille olisi tullut päähän edes yksi positiivinen ajatus. No - makuasioita, vaikkakin manssueskimo on hinta-laatusuhteeltaan ykkösjäde.

Lähdin parantelemaan keittoa, koska en olisi saanut sitä alas muualta kuin viemäristä. Tuli maukasta vaikkakin alkuperäisen keiton ideana kai oli, että se on kevyttä ja jotain: sen idean kyllä voi unohtaa reformaation jälkeen. Mutta tällainen siitä sitten tuli. Kuka vielä uskaltaa toteuttaa alla olevan reseptin keittokehujen jälkeen :)


Maukas ällökeitto


1 prk Knorrin porkkana-korianterikeittoa
1,5 dl kookosmaitoa
valkosipulin kynsi
nuudeleita
katkarapuja
ripaus garam masalaa
aavistus sitruunan mehua
pientä ja paistettua porkkana-, sipuli-, kesäkurpitsakuutiota

Arabia sinisellä raidalla ei ehkä ole kaikkein kaunein tarjoilulautanen, mutta saa mennä.

Kuutioi kasvikset ihan pieniksi kuutioiksi ja paista kypsiksi. Ensin porkkana ja sitten vasta muut pannulle. Laita keittoon kookosmaito ja kiehauta, vähennä sitten lämpöä. Lisää masala ja mehu. Heitä mukaan nuudelit, jotka kypsyvät nopeasti ja sitten ihan lopuksi katkaravut. Sekoita keittoon myös kasviskuutiot. Todella nopea, helppo ja maukas.

The Killers: Somebody told me

4 kommenttia:

  1. En oo yhtään samaa mieltä Knorsun porkkana-korianterikeitosta, mutta monasti jutuista saa vielä parempaa tuunaamalla.

    Oma lounaani käsitti tänään 8 kpl nakkeja ja 50g näkkileipää. LÄMMITIN nakit eli tuli tuunattuakin samalla. Kylmät maistuu paremmilta...

    VastaaPoista
  2. Okei ehkä olin vähän ankara, mutta ei se silti herkkua ole. Ennemmin syön oliiveja, joista en pidä niistäkään. Siihen kammotuslista sitten melkein jäikin. So far...

    VastaaPoista
  3. Täysin samaa mieltä Polkkapossun kanssa. Äitini on jstain syystä saanut päähänsä, että olen kiireinen, en ehdi tehdä ruokaa ja kyseinen keitto on hyvää. Siispä vien tyttrellini kaapit täyteen porkkanakeittioa.

    VastaaPoista
  4. Kohta et syö muuta kuin oliiveja

    Oliivitahna

    ½ purkkia hienonnettuja anjoviksia
    100 g margariinia
    1 tl sitruunamehua
    1 dl vihreitä oliiveja hienonnettuna
    ¼ tl mustapippurirouhetta
    pieni valkosipulin kynsi

    Sekoita aineet keskenään ja syö leivän päällä.

    VastaaPoista