22.4.2019

Tuunattu uunifetapasta

Pyydän anteeksi jo etukäteen, että possukeittiössä sorkittiin hitiksi nousseen uunifetapastan reseptiä. Siihen kaivattiin vain hiukan lisää makeutta. Olen ennenkin todennut, että viinirypälettä käytetään ihan liian vähän suolaisissa ruuissa. Siispä tähän!

Alkuperäiseen Liemessä-blogin ohjeeseen verrattuna myös lehtipersilja tuli uutena mukaan ja valkosipulia selvästi lisää. Pastana totesin pennen olevan tähän ruokaan erinomainen. Spagettikin oli ihan ok, mutta itse tykkäsin selvästi enemmän pennestä.

Suosittelen kokeilemaan. Uunifetapasta on todella vaivaton arjen pelastaja. Koitat sitten joko alkuperäistä tai tätä, voin vannoa, että kumpikin maistuu.

Huomautan, että basilikaa ja persiljaa kuuluu tulla siis reilusti enemmän kuin kuvassa. 

Uunifetapasta 

350 g penneä
250 g miniluumutomaatteja (tai jotain kypsiä, makeita palleroita)
250 g tummia viinirypäleitä
200 g fetaa
1 chili (mulla oli kuivattu aika stydi tapaus)
4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja n. kolmeen osaan pilkottuna
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
tuoretta lehtipersiljaa
tuoretta basilikaa

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Lurauta ensin hieman öljyä uunivuokaan. Laita vuoan keskelle feta ja ympärille tomaatit, rypäleet ja muut härpäkkeet. Lorauta öljyä kunnollla ympäriinsä ja kääntele hiukan tomaatteja rypäleitä. Paistoin kiertoilmauunin keskiosassa 190-asteessa n. 12 minuuttia, lisäsin hiukan höögiä ja heitin grillivastukset päälle ja vielä 10 minuttia.

Lisää reilusti silputtua persiljaa ja tuoretta basilikaa. Murskaa feta haarukalla ja sekoita kaikki hellästi. Kaada pastan joukkoon ja sekoita. Kaada päälle vielä pieni loraus oliiviöljyä ja ruohaise pippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti