Koska Astrid och apornan Hot Chörizo on niin mahtavaa makkaraa, päätin toteuttaa keiton tällä kertaa vegaanisena. Lihansyöjä vain vaihtaa Chörizon tilalle HK:n blöötä.
Vegaaninen Hot Chörizo -makkarakeitto
1 palsternakka
50 g juuriselleriä
500 g porkkanoita
1 kg perunoita
1 iso keltasipuli
2,5-3 l kasvislientä (tai vettä ja liemijauhetta/fondia/kuutioita)
2 rkl tomaattipyreetä
1 laakerinlehti
15 kokonaista maustepippuria
1 pkt eli 300 g Astrid och aporna Hot Chörizoa
kourallinen persiljaa
Kuori ja paloittele palsternakka, selleri ja porkkanat. Freesaa hetki 5 litran kattilassa rypsiöljyssä. Lisää kasvisliemi, sekä kuoritut ja paloitellut perunat ja sipuli. Lisää myös pyree, laakerinlehti ja maustepippurit. Anna kiehuilla 15 minuuttia, paloittele makkarat ja paista pannulla, lisää keittoon. Tarkista porkkanoiden kypsyys, jos ne ovat valmiita, muutkin ovat. Tarkasta maut ja lisää suolaa tarvittaessa. Hakkaa sekaan reilusti persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti