4.12.2018

Vegaaninen Hot Chörizo -makkarakeitto

Kaverini ihmetteli, että mikä hemmetti siinä on, ettei Polkkapossussa ole lainkaan ohjetta makkarakeitolle. Hän oli sanojensa mukaan ihan hiki otsalla etsinyt, mutta oli vain eksynyt erinäisten cokisnakkien, pommac-bearnaisekastikkeiden ja teehyytelöiden outoon maailmaan. Olin pyöristynyt, enkö ollut missään vaiheessa lisännyt ohjetta niinkin perinteiseen soppaan. Ja kysyin itseltäni, tää voiko olla totta. Yritin olla hyvä ja ystävällinen.

Koska Astrid och apornan Hot Chörizo on niin mahtavaa makkaraa, päätin toteuttaa keiton tällä kertaa vegaanisena. Lihansyöjä vain vaihtaa Chörizon tilalle HK:n blöötä.Vegaaninen Hot Chörizo -makkarakeitto

1 palsternakka
50 g juuriselleriä
500 g porkkanoita
1 kg perunoita
1 iso keltasipuli
2,5-3 l kasvislientä (tai vettä ja liemijauhetta/fondia/kuutioita)
2 rkl tomaattipyreetä
1 laakerinlehti
15 kokonaista maustepippuria
1 pkt eli 300 g Astrid och aporna Hot Chörizoa
kourallinen persiljaa

Kuori ja paloittele palsternakka, selleri ja porkkanat. Freesaa hetki 5 litran kattilassa rypsiöljyssä. Lisää kasvisliemi, sekä kuoritut ja paloitellut perunat ja sipuli. Lisää myös pyree, laakerinlehti ja maustepippurit. Anna kiehuilla 15 minuuttia, paloittele makkarat ja paista pannulla, lisää keittoon. Tarkista porkkanoiden kypsyys, jos ne ovat valmiita, muutkin ovat. Tarkasta maut ja lisää suolaa tarvittaessa. Hakkaa sekaan reilusti persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti