28.8.2018

Vieraskynässä Anu: wrappeja ja punajuurihummusta

Polkkapossussa on tänään pistäytymässä kaverini Anu, jonka keittiössä valmistuu taukoamatta mitä upeampia makupaloja. Tarpeeksi kiltisti kun anelee, tulos on hyvä. Kiitos tästä. Viereaskynäilijäksi saa ihan kaikki muutkin ilmoittautua. Jos vaan kokee, että juuri sitä ruokaa pitäisi muidenkin maistaa!



Salaattiwrapit, broilerin rintafileetä ja punajuurihummusta


1 jäävuorisalaattikerä
erivärisiä papuja (salko-/tarhapapuja)
broilerin rintafilee
punajuurihummusta
jugurttikastiketta
lehtipersiljaa

Leikkaa salaatista kanta pois ja revi varovaisesti isoiksi yksittäisiksi lehdiksi. Keitä pavut suolavedessä, paista roiskufilee kypsäksi ja mausta haluamallasi tavalla. Valmista punajuurihummus ja jugukastike. Täytä salaatinlehdet wrapeiksi ja viimeistele lehtipersiljalla.


Punajuurihummus
Anu in disguise

1 tölkki kikherneitä (n. 350g)
2 keitettyä punajuurta
1 valkosipulinkynsi
½ - 1 tl juustokuminaa
1 rkl tahinia (tai maapähkinävoita)
1 rkl sitruunamehua
1½ rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Vedä tasaiseksi sauvalla tai muulla masiinalla. Lisää öljyn määrää, jos haluat juoksevamman koostumuksen.

Jugurttikastike

kreikkalaista jugurttia
juoksevaa hunajaa
limen mehua
sokeria
suolaa
pippuria
kurkumaa
(tuoretta korianteria silputtuna)
mitä vaan mausteita, joita mieli tekee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti