6.6.2015

43 villiruokaohjetta

Villivihannesbuumi on kuumimmillaan. Laajennetaan villivihanneksesta villiruokaan ja otetaan mukaan marjat, kalat ja sienet. Tässä muutamia herkullisia ohjeita Polkkapossusta vuosien varrelta. Kuvia ei ole linkitetty, linkit alla.



 

Vihreät villikot:



Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäjäätelö 

Voikukka-sitrusmehu

Voikukka-oliivipasta 

Kuminainen tomaatti-maksaruohokeitto 

Nokkospesto 

Nokkospesto-kirsikkatomaattipasta 

Nokkossämpylät 

Nokkossipsit   

 

Marjaisat villikot: 



Kuningatarlettukakku 

Aprikoosi-mustikkapiirakka 

Tyrni-porkkanahillo  

Puolukka-omenapiirakka 

Pihlajanmarja-omenahillo 

Mansikka-mustikkamehujää  

Pihlajanmarjakaprikset


Uivat villikot:


Sitruunagrillattu hauki ja nektariinisalsaa

Hauki-fenkolihampurilainen

Valkoviinissä keitetyt haukipullat 

SylviSalosen uunihauki

Täytettyhauki ja piparjuurikastike

Parsaa,mascarponekuhaa ja voi-rieslingkastiketta


 

Kovakuoriset villikot 

 

Lehtokotilopannu



Itiöemälliset villikot:


15sienireseptiä mm. Sikurirouskujauhe, kangashapero-raejuustopiirakka, mustapavuilla ja sienillä täytetyt tomaatit, rakuunaporkkanat ja keltavahveroita, paistettua mustajuurta + maapähkinäkastiketta ja gratinoituja sieniä, kangasrouskutahna, tatticappuccino

Herkkutatti-kaalipiirakka 

Rouskupannu

Osterivinokassalaatti 

Korvasieni-nokkosraviolit

Kaalinlehteenkäärittyä bulguria, suppilovahveroita ja karamellisoitua sipulia

2 kommenttia: