3.6.2015

Kuusenkerkkäjäätelö

Frozen youghurt suomennetaan kait jääjugurtti, olkoon se nyt kuitenkin tässä jäätelö. Hieman enemmänkin tämä olisi kerkkäsiirappia kestänyt, itse en kuitenkaan raaskinut laittaa enempää. Ja siksi käytin makeutukseen myös sokeria, pelkällä jugulla ja siirapillahan tämä olisi toiminut myös.  Jäätelön päälle lorautin vielä valmistumisen jälkeen vienon teelusikallisen tuota jumalaista mahlaa. 6v poikani ystävystyi hyvinkin nopeasti kerkkäjäden kanssa. Minä ja.


Kuusenkerkkäjäätelö

350 g turkkilaista jugua
0,3 dl sokeria
0,5 dl kerkkäsiirappia

Sekoita sokeri jugurttiin. Anna jäätelökoneen laulaa. Lisää kerkkäsiirappi massaan, kun jäätelö on vielä kevyesti juoksevaa. Oma koneeni lauloi ensin 20 minuuttia, jonka jälkeen loppulibrettoa kerkän kanssa 10 minuuttia. 

1 kommentti: