29.5.2014

Sesonkiruokaa: valkoviinissä keitetyt paneroidut haukipullat

Kun tuota haukea nyt tuntuu uivan akvaariooni ovista ja ikkunoista, pitänee taas harventaa kalakantaa. Muuten rakas kuparitetrapopulaationi kokee karmaisevan lopun. Tällä kertaa valmistetaan herkulliset haukipullat. Pohjataikina on lähes sama kuin haukipihveissäkin, valmistustapa hieman erilainen. Nyt pullat keitetään vedessä, johon on lisätty valkkaria ja sitten vielä paneroidaan ja paistetaan pannulla. Toimii myös tapaksina.



Valkoviinissä keitetyt paneroidut haukipullat

500 g haukea fileenä
2 shalottisipulia
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
½ dl korppujauhoja
kourallinen tilliä 
valkopippuria
suolaa


vehnäjauhoja
ruisjauhoja
(suolaa
valkopippuria)

Vedä hauki ja sipulit kutterilla tai jollain muulla terällä hienoksi massaksi. Malta jauhaa, niin ruodotkin hienontuvat. Sekoita loput ainekset massaan. Laita vettä kiehumaan ja lisää muutama desi valkkaria. Pyöritä pieni koepallo ja keitä sitä 2 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Pyöritä massa pulliksi (paisuu hieman keitettäessä) ja keittele n. 4 minuuttia. Kaada lautaselle yhtä paljon vehnä- ja ruisjauhoja. Pyörittele keitetyt pullat jauhoissa ja paista vielä reilussa voissa miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoile varhaispottujen, ecossaisen ja porkkanaraaste-puolukkasalaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti