20.5.2013

Sikenraikas raparperijuoma

Sikke on kaikkinensa lyömätön lyyli. Jos on Sumuvalon jauhoton suklaakakku hyvää, niin herkkua on myös Sumuvalon raikas raparperijuoma. Sumari lupaakin juomalle onnistumistakuun: minäkin uskallan siis suositella tämän valmistamista molemmalle veljelleni.

Itse jatkoin juomaa vielä vedellä, jota lorautin lasiin 1/4 kokonaismäärästä. Näppärämpi jatkaisi ehkä kivennäisvedellä ja vodkalla. Makua voisi muutella myös inkiväärillä, mansikalla tai vaikka kanelilla.

Lakkiaisaikakin lähestyy. Tuli vaan mieleen, että tästä saisi aika mukavan alkoholittoman vaihtoehdon esim. alkumaljaksi. Ja kuohun voisi tosiaan tehdä kivennäisvesijatkolla. Tai puolikkaalla hernemitallisella hiivaa, jolloin tästä tulisikin jo lähes simaa.



Sikenraikas raparperijuoma

1 kg raparperia
½ kg sokeria
2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
4 l vettä

Pilko raparperit isoon kattilaan, lisää sokeri ja hyvin pestyjen sitruunoiden mehut sekä kuoren keltainen osa. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna seistä seuraavaan päivään, siivilöi ja pullota. Nauti jääkylmänä kauniina kesäpäivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti