26.6.2008

Putkilouneksijan raparperi-shemaghtaivas

Jos ei aika kävisi pitkäksi heti alkuun, paljastan mukkelimakkelismukeilematta, missä ehkä nukuin ehkä en juhannuksen.
______________________________


Kukahan on ollut niin neropatti, että on keksinyt laittaa jäätelöä uuniin. Nostan hänelle joka tapauksessa shemaghiani (كوفية), vaikka se onkin aika vaivalloista, jos ei jopa mahdotonta. Riippuu minkä sidontatavan olen noston tullessa valinnut. Mahdollista on myös, että se roikkuu vaan rennosti neliöksi kauhtanoituna kesän leppeässä vireessä. Mahdollista on myös, etten edes omista kyseistä rehoketta.

Mutta nero on hän joka tapauksessa. Kuinka vaivatonta onkaan jälkiruokkia kymmenen ihmistä ilman ylimääräistä paniikkia. Hätä syntyy vasta, kun huomaa pitäneensä uunijäätelöä liian kauan uunin helteessä. Pois se minusta. (Kuva linkitetty sivulle Actiongear)

Tämä olkoon viimeinen rabarberipostaus, mistä tulikin mieleeni, että tarvisin barberia.


Raparperiuunijäätelö
(n. 10 annosta)

Valmista ensin raparperihilloke:
- 5 vartta pilkottua raparperia
- loraus vettä
- reilusti sokeria

Mittaa tarpeet kattilaan ja keitä mössöksi. Valuta ylimääräinen neste pois ja anna jäähtyä.

Valmista sitten valkuaisvaahto:
- 6 valkuaista
- kidesokeria maun mukaan
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri.

Ota esiin seuraavat jutskat:
- 1 pyöreä kaakkupohja
- appelsiinimehua kostukkeeksi
- 1 paketti vaniljajäätelöä
- mansikoita

Laita kakkupohja uuninpellille leivinpaperin päälle. Kostuta pohjaa kevyesti appelsiinimehulla. Laita pohjan päälle raparperihilloketta. Leikkaa vaniljajäätelö paloiksi ja kekoa pohjan päälle. Heittele jätskin päälle sinne tänne ympäri jänne manssuja. Peitä koko komeus kerroksella valkuaisvaahtoa tai siis marenkia molempi parempi kummin vaan huhhahhei. Jos haluat oikein kauniin, niin voit vaikka pursotella vaahdon. Mökillä kun oltiin, pursottelu jätettiin odottamaan parempia aikoja ja käytettiin vanhaa kunnon lusikalla-jäätelön-päälle-vaahtoa-kikkaa.

Paista 275-asteisessa uunissa alaritilällä muutama minuutti, siten että marenki saa kevyen rusketuksen. Älä liian kauaa, ettei marenki muutu karstaksi eikä jäätelö lähde juoksukisoihin.
Tarjoa tosi heti nyt jo sujuvasti sukkelaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti