15.6.2008

Muuttohaukka esittää kappaleen Riki Sorsa

Kii ki kii, kii ki kii, tuo voihkaisu on niin lohduton...
Lentopallo on vaarallinen laji. Tällä hetkellä vasen jalkani muistuttaa yliturvonnutta värikästä palloa. Ei ihme, rusahdus antoi olettaa jotain tällaista. Mitään ei vielä todettu murtuneeksi, akilleksenkin kohtalo selviää huomenna. Pari viikkoa laittoi kirurgi ensi-istumalta sairauslomaa. Joutunen siirtymään pariksi viikoksi nettipokeriammattilaiseksi. Jalka siteessä koholla.
Alan siis ahmia tortilloita. En niitä läpyskään kieritettyjä täyttöhörvelöitä vaan rehellisiä avomunakkaita.

Tortilla española
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
3 keitettyä perunaa
100 g chorizoa
5 kananmunaa
timjamia
basilikaa
suolaa
mustapippuria
Viipaloi punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja pilko valkosipulinkynsi ja paprika. Leikkaa perunat ja chorizo viipaleiksi. Valitse hyvä paistinpannu, kaada rypsiöljyä sille ja freesaile sipuleita ja paprikaa hetki. Lisää perunat ja chorizo ja paistele taas hetki. Riko kananmunat kulhoon, lisää kuivattua timjamia, basilikaa, suolaa ja mustapippuria. Muista, että chorizo on itsessään suolaista. Sekoita seosta haarukalla ja kaada pannulle muiden ainesten päälle. Levitä tasaiseksi. Pienennä levyn lämpötilaa ja laita kansi pannun päälle. Ruoka saa hautua siellä vajaat kymmenen minuuttia; älä kuitenkaan polta sitä. Käännä tortilla lautasen avulla ympäri ja paistele toinenkin puoli kypsäksi.

15 kommenttia:

  1. mikä on sinun hyvä pannusi? ostettiin suht kallis Hakcmannin Matador joka on ihan (_'_)stä. palautettiinkin yks ja saatiin yhtä huono tilalle. kuudella tutulla on vastaavia kokemuksia :( uusi pitäis siis saada, mutta mikä?! sitten vois harkita edes munakkaan tekoa, nyt se tarttuis kiinni ja rupeis itkettämään.

    pidän enemmän versiosta matkaan muuttotoukka käy...;)

    VastaaPoista
  2. Oi, urheilu on vaarallista-jalkapallon seuranta televisiostakin luo verenpaineelle paineita! ¡Viva España!

    Espanja kun on meillä toinen kotimainen, niin tortilla on perheen must juttu, tehdään (isäntä tekee) sen yleensä ihan perusmuodossa, munia, perunaa ja sipulia.
    Suosittelen lämpimästi ja kylmästi tortillaa piknik-evääksi! Ei sotke, napakaksi tehtynä voi syödä ilman aseita-haukkaamalla vaan! Ja on kylmänäkin erittäin hyvää ja täyttävää!

    Kesäterveisin ja paranemista toivottaen Zeta !

    VastaaPoista
  3. Itsellä käytössä reilun vuoden vanha korkeareunainen ranskalainen tefal. Matadorista tiedän olleen huonoja kokemuksia muillakin, ei tosin mulla.

    Kaapissa odottaa vieläkin korkkaamista Iittalan Hackmanin kuparinen paistin-/liekityspannu. Kuparin kanssa pitää vaan olla varovainen, sillä kestää kovaa lämpöä, mutta silloin saattaa polttaa tai kuivattaa ruoan. Mutta kätsy pannu myös siksi, että sen voi heittää rauhallisin mielin uuniin. Ehkä sen pian korkkailen.

    Espanja täälläkin lähellä sydäntä. Ja futis ehdottomasti. Kiitos kovasti.

    VastaaPoista
  4. Hmm, minulla on Matador, mutta en ole osannut olla siihen tyytymätön, lienenkö vain liian pöljä? :-D Mutta hulluilla on halvat huvit, ehkä sitten kokkailussakin.

    VastaaPoista
  5. Hyppysellinen, piipahdin pannuostoksilla Helsingin vanhassa kauppahallissa, jossa pot-panissa on kaikenmoisia pannuja (ja myös veitsiä) myynnissä.

    Hankin meille aika järeän saksalaisen (muistaakseni) pinnoitetun pannun noin vuosi sitten ja se on edelleen kuin uusi! Köyhdyin toki noin 60€ mutta on sen väärti. Pannussa on tosi paksu pohja ja se on aika raskas, mutta johtaa hyvin lämpöä. Jos haluan todella kuumia lämpötiloja, käytän valurautaa, tämä pinnoitepannu on juurikin kanamunajuttuihin yms. Käykää ihmeessä tsekkaamassa!

    Samassa paikassa voi muuten teroituttaa veitsensä ammattilaisella, kun en itse osaa. Suosittelen sitäkin!

    VastaaPoista
  6. kiitokset kaikille pannuvinkeistä!

    tusla: eipä tuo hinta päätä pakota - nykyinen Matadorimme maksoi muistaakseni 70 e kieppeillä...meillä tosiaan on valurauta pihvien yms. paistoon, samoin valurautainen lettupannu, mutta sellainen hyväpintainen pannu vähärasvaisempaan paistamiseen puuttuu. Matadorista tosiaan meni pinta HETI pilalle. pesun jälkeen se näyttää ihan puhtaalta, mutta paistaessa kaikki ottaa kii! en ymmärrä miksemme palauttaneet tätä toistakin... menemme varmaan käymään kauppahallissa jahka ehdimme.

    Muuli: meillä on yhdet tutut jotka vielä puolen vuoden käytön jälkeen ovat tyytyväisiä Matadoriinsa, joten on teitä tyytyväisiä ainakin kaksi ;D

    VastaaPoista
  7. Muuli, Saattanet olla hieman pöljä ihan positiivisesti, mutta tuskinpa tuo matadorailuun vaikuttaa. Ja paremmin ne äänet kuuluukin niiltä, joilla on jotain vikaa kuin niiltä, jotka ovat tyytyväisiä. Eiköhän suurin osa matadoreista kuulu jälkiporukkaan.

    Tusla, suosittelisin muuten jokaiselle teroituspuikon ostoa. Sillä saa veitsen hetkessä kondikseen. Vaikka pitää tuo veitsi muistaessaan viedä välillä ihan kunnolla teroitettavaksikin.

    VastaaPoista
  8. Osallistun pannukeskusteluun hieman jälkijunassa, jos sopii. Mullakin ranskalainen Tefal (IngeniO Optimal), on ollut tosi hyvä ja käytössä jo kolmatta vuotta. Hesarissa oli pari viikkoa sitten arvioitu eri pannuja, jos Hyppysellinen on ostoaikeissa (tosin Hesarin päätelmä kallis = hyvä, vähemmän kallis =ok oli hiukan yhtä tyhjän kanssa.)

    VastaaPoista
  9. kiitos irene vielä sinullekin.

    ja pikaista paranemista polkkis sinulle!

    VastaaPoista
  10. Kiitti. Kipeetä tekee vielä, mutta väri on jo alkanut muuttua parempaan päin eli sinisestä vihertäväksi.

    VastaaPoista
  11. Polkkapossun lienee syytä tunnustaa tosiasiat. Lentopallo on nuorten miesten laji. Kehotan tarkastelemaan molempia sanoja: NUORTEN, MIESTEN.

    Lohdutukseksi voi tarjota tulevan upean Varsinais-Suomalaisen lomahuvilani meren puoleisella terassilla Lambruscoa. Nyt pitää vaan löytää se huvila.

    Pannuista en osaa sanoa mitään. Omat Tefalit toimii hyvin, mutta tiskikoneessa pannujen peseminen on hullun puuhaa. Joku ne täällä kuitenkin aina koneeseen tunkee. Prkl.

    VastaaPoista
  12. KU-68, vihjaatko Ilari kenties, että Mauno Koivisto olisi nuorukainen?

    Haa-haa. Olen jo odotellut kutsua, mutta eipä ole kuulunut. Kesä on jo pian ohi. Tiesin kyllä, että punainen kuohuva napsahtaa sinullekin. Yleisesti ottaen naiset nimittäin pitävät siitä. Itsehän en pidä siitä lainkaan :D

    Mitä tulee pannujen laittamisesta astianpesukoneeseen, niin vaimot pitäisi lailla kieltää!

    VastaaPoista
  13. Vielä on kesää jäljellä.

    Punainen kuohuva napsahti siinä määrin, että Suven Juhlan juomia haettiin kaksi korillista, joista toisen sisältönä oli pelkkää Lambruscoa. Todellinen Mies ei häpeä rehellisesti myöntää feminiinistä puoltaan!

    Pari uutta ehdokasta meren puoleisen terassin tulevaksi sijaintipaikaksi on taas pintautunut. Nyt vetäydyn itäsiipeen miettimään asiaa tarkemmin.

    VastaaPoista
  14. Kiitos inspiraatiosta, löysin ohjeen Pastanjauhajien linkin kautta. Maukasta tuli vajavaisillakin emmeillä, pitää kokeilla vielä oikeaoppisesti.

    Pannuna oli L-alkuisesta kamasaksakaupasta hankittu halpa syvä teflonpintainen paistokasari (lasikansi ja halkaisija 28 senttiä), joka on toiminut yllättävän hyvin jo vuosia.

    VastaaPoista
  15. Heippa! Löysin tänne muistaakseni Prinsessakeittiön kautta ja onneksi löysin. Hauskaa luettavaa ja ihania reseptejä! Kuitenkin pari juttua jäi vaivaamaan tässä tortillareseptissä.

    Miksi ihmeessä käytät keitettyjä perunoita ja rypsiöljyä? Kai sitä sanotaan, että rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy, mutta ei kai suutä voi tällaisen ruoan yhteydessä puhua? Vähän sama kun laittaisi perunamuusiin kevytmargariinia...

    terveisin tortillapoliisi

    VastaaPoista