
Raejuustoa voi syödä ihan sellaisenaan, kevyisiin salaatteihin se antaa ruokaisuutta, lohen kanssa se maistuu varsin hyvältä voitaikinanyytissä. Raejuusto koristeena antaa keitoille ilmettä ja uuniperunoiden täytteisiin se tuo mehevyyttä. Laatikkoruoissa ja munavoissa se on kuin mies paikallaan.
Mutta erityisen hyvältä raejuusto maistuu mielestäni appelsiinin kanssa. Googlettamalla löytyy muutamia kyseiset raaka-aineet sisältäviä ohjeita, jotka ainakin minulle maistuisivat:
# Raejuusto-appelsiini-porkkanasalaatti
# Omena-raejuustosalaatti
# Appelsiini-raejuustopannukakku (engl.)
# Appelsiini-kookosdippi omenalle (engl.)
Polkkapossu päätyi kuitenkin täytettyyn appelsiiniin, johon pohja löytyi jostain arlan sivuilta.
Makoisa ja nopea pala.
1 appelsiini
mintunlehtiä
raejuustoa
vaniljasokeria
kanelia

Leikkaa appelsiinista hattu pois ja koverra lihat ( ja mehut). Lohko liha pieniksi. Hienonna minttu ja lisää joukkoon. Lisää raejuusto ja vaniljasokeria ja kanelia maun mukaan. Täytä appelsiini seoksella ja nauti kylmänä välipalana tai jälkkärinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti