No. En nyt niin pieniksi kuutioita tehnyt, mutta tämä pyttipannu muuten menisi lähes a la cartena.
Smetanainen pyttipannu (2 annosta)
3 perunaa
oliiviöljyä
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 omena
1 paprika
possun tai lehmän lihaa
smetanaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
Kuori perunat ja keitä niitä 15 minuuttia. Pilko sipulit ja freesaa niitä hetki. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Kuutioi perunat, omena ja paprika ja paista kaikki pannulla kypsiksi. Lisää suola, pippuri ja paprikajauhe.
Vatkaa smetana kiinteämmäksi.
Kastike:
2 dl kermaa
3 rkl dijonia
timjamia
rosmariinia
pippuria
suolaa
persiljaa
Kiehauta kerma ja lisää sinappi. Keitä hetki kokoon ja mausta. Lisää lopuksi hakattua persiljaa maun mukaan.
Kaada kastiketta lautaselle siten, että pohja peittyy juuri ja juuri. Laita lautasen keskelle stanssi ja kokoa siihen alimmaiseksi tiivis kerros pyttipannuaineksia. Nostele sen päälle smetanaa ja smetanan päälle taas tiivis annos pytäriä. Kun pytäri on hieman kuumaa smetana lähtee hiljaa ja herkullisesti sulamaan pytärin alaosaa pitkin. Ota stanssi varovasti pois. Koristele jollain vihreällä.
Smetanainen pyttipannu (2 annosta)
3 perunaa
oliiviöljyä
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 omena
1 paprika
possun tai lehmän lihaa
smetanaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
Kuori perunat ja keitä niitä 15 minuuttia. Pilko sipulit ja freesaa niitä hetki. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Kuutioi perunat, omena ja paprika ja paista kaikki pannulla kypsiksi. Lisää suola, pippuri ja paprikajauhe.
Vatkaa smetana kiinteämmäksi.
Kastike:
2 dl kermaa
3 rkl dijonia
timjamia
rosmariinia
pippuria
suolaa
persiljaa
Kiehauta kerma ja lisää sinappi. Keitä hetki kokoon ja mausta. Lisää lopuksi hakattua persiljaa maun mukaan.
Kaada kastiketta lautaselle siten, että pohja peittyy juuri ja juuri. Laita lautasen keskelle stanssi ja kokoa siihen alimmaiseksi tiivis kerros pyttipannuaineksia. Nostele sen päälle smetanaa ja smetanan päälle taas tiivis annos pytäriä. Kun pytäri on hieman kuumaa smetana lähtee hiljaa ja herkullisesti sulamaan pytärin alaosaa pitkin. Ota stanssi varovasti pois. Koristele jollain vihreällä.
Onpa kaunista pyttipannua! Pyttis on kyllä herkkua, vaan meillä yleensä näyttää vähän vähemmän julkaisukelpoiselta.
VastaaPoistaKaunis annos.Päällimmäiseksi voisi paistaa vielä viiriäisen munan. Eikö se spydärissä vähän niinkuin kuulu asiaan!
VastaaPoistaNo ei pyttipannua täälläkään tehdä yleensä muottiin. Kunhan vaan kokeilin.
VastaaPoistaJa muuten, mietin kyllä kananmunan (en viiriäisen-) yhdistämistä tähän annokseen, mutta en oikein keksinyt, miten sen saisi nätisti aseteltua. Ehkä sen olisi voinut laittaa kasan päälle!? No enpä tiiä.
Teinpäs juuri stanssispydäriä ja ukkoni oli ihmeissään. Ei uskonut, että kyseessä on pyttipannu, kun laitoin lautasen eteen. Laitoin kyllä makkaraa lihaksi, mutta muuten noudatin ohjettasi. Kiitos vain.
VastaaPoistaEi kai pyttipannussa aina tarvi munaa ollakaan. Ja kun tuossa on tuo kastike, niin olisi se vähän hassu siinä kellumassa.
VastaaPoistaEhkä joskus on vaan parempi tehdä munattomia ratkaisuja.
VastaaPoista:)
VastaaPoista