24.7.2006

Tartar

Välipalaa.


Punajuuri-kylmäsavulohitartar

150 g kylmäsavulohta
1 sipuli
1 ruukku tilliä
½ desiä majoneesia
½ desiä ranskankermaa
½ sitruunan mehu
sokeria
5 etikkapunajuuriviipaletta
(salaattia)
(paprikaa)
(oliiviöljyä)

Hakkaa tilli, sipuli ja lohi pieneksi. Sekoita joukkoon majoneesi ja ranskankerma ja purista sitruunan mehu. Hakkaa punajuuret pienen pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Lisää myös hieman sokeria ja suolaa jos tarvii. Paahda pari paahtoleipää tai ruisleipää ja syö tartar leivän päällä. Koristele ateria salaatilla, pienellä siivulla kylmäsavulohta ja paprikarenkaalla. Pirskota hieman limeoliiiviöljyä lautaselle.

Ja varoituksen sana. Tämä jakaa mielipiteet. Mutta jätä punajuuri pois, jos ei uskallusta löydy.

4 kommenttia: