25.7.2006

Kastilaitos on lakkautettu, mutta currykasti maistuu monelle

Parempi varoa, ettei guru tule puseroon, jos tätä ruokaa valmistaa. Ja suosittelen valmistamista. Loistava intialaisohje.

Curry kyllä palkitsee, kun sen vääntää itse alusta lähtien. Maaliskuun arkistosta löytyykin vähän juttua siitä. Viimeksi tein kanacurryn, nyt vuorossa kala.


Doi maach
eli kookoksessa haudutettu jogurttinen kalacurry


400 g vaalean kalan fileetä
1 tl kurkumaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl korianteria
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
3 cm pätkä inkivääriä
2 kynttä valkosipulia
3 rkl ruokaöljyä
1 hienoksi silputtu punainen chili
5 cm kanelitankoa
½ tl neilikkaa
1/4 tl kardemummaa
2 sipulia
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl sokeria
3 rkl rusinoita
1 dl maustamatonta jogurttia
suolaa (ja sitä menee paljon)

Leikkaa kalafilee reiluiksi kuutioiksi. Sekoita 5 ensimmäistä maustetta, pieneksi pilkottu inkivääri/valkosipuli ja 1 dl vettä mausteseokseksi kulhossa. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää punainen chili, kanelitanko ja kardemumma. Lisää neilikka puolen minuutin päästä. Lisää puolen minuutin jälkeen sipulit ja ruskistele niitä kevyesti vähintään 5 minuuttia. Lisää mausteseos ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Paista mausteita vielä muutamaa minuutti hyvin sekoitellen.

Lisää kookosmaito ja anna hautua miedolla lämmöllä kolmisen minuuttia. Ensimmäisellä kerralla, kun tein tätä, lisäsin vielä pilkottua tomaattia, mutta ilmeisesti sen happojen vaikutuksesta kookosmaito juoksettui. Makua se ei haitannut, mutta näköä kyllä. Nyt tomaatti sai jäädä pois. Lisää kala ja sokeri ja hauduta muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Lisää suola, jos et sitä vielä ole tehnyt. Sitä menee tähän yllättävän paljon, jos haluaa saada suolaisen maun esiin. Muutenkin tässä on niin voimakkaat maut. Lisää rusinat ja jogurtti. Minuutti vielä ja ruoka on valmista. Riisi lienee paras kyytipoika. Poista kanelitanko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti