10.4.2025

Paahdettu porkkana-linssisalaatti

Linssit eivät pidä meteliä itsestään. Ne eivät ole värikkäitä kuin paprikat, eivätkä tuoksu vastustamattomasti uunissa kuin valkosipuli. Mutta silti, ne ovat aina paikallaan, kun tarvitaan jotain täyttävää, terveellistä ja lempeän maukasta. Vihreät linssit ovat erityisen käyttökelpoisia: niiden maku on miellyttävän pähkinäinen – juuri sopiva pohja lämpimälle salaatille.

Tässä reseptissä linssit saavat rinnalleen uunissa makeaksi paahdettua porkkanaa, suolaista fetaa ja hyvän marinadin. Hyvään marinadiin en anna mittoja  lisäile aineksia ja maistele.  Yksinkertaista, mutta juuri siksi niin hyvää. Tätä salaattia on helppo rakastaa: se on ruokaisa mutta kevyt ja riittävän kaunis tarjottavaksi myös ystäville. Koska kukapa ei haaveilisi salaatti-illasta linssien (ja Polkkapossun) kanssa? Kysyn vaan!



Paahdettu porkkana-linssisalaatti

  • 3 porkkanaa
  • kesäkurpitsa
  • 1 pkt vihreitä linssejä (GoGreen 400 g)
  • pätkä kurkkua
  • 1 punasipuli
  • 1 paprika
  • basilikaa
  •  fetaa

Pilko porkkana tikuiksi ja kesäkurpitsa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paahda porkkanoita uunissa pellillä 200 asteessa ensin 10 minuuttia, lisää sitten kesäkurpitsat ja paahda vielä toinen 10 minuuttia. Huuhtele linssit. Pilko kurkku ja paprika pienehköiksi kuutioksi. Silppua sipuli. Jos haluat siitä lempeämmän, kiehauta vettä, laita silppu siivilään ja kaada kuuma neste läpi. Revi basilika ja sekoita kaikki paitsi feta. Lisää se vasta lautaselle joko murennettuna tai viipaleina marinoinnin jälkeen

Valmista marinadi ja marinoi vähintään tunti. 

  • valkoviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • limetin mehua
  • hunajaa
  • oreganoa
  • valkosipulia
  • inkivääriä
  • mustapippuria
  • suolaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti