4.4.2025

Suklaa-punaviinikastike tummalle lihalle

Pääsiäinen on jo liki eli on aika kaivaa esiin muutaman vuoden takainen Kinder-punaviinikastike. Siinä on jotain hauskaa, kun se ei ole ihan pertsa punkkusoosi. Tämä kastike, on täydellinen kumppani tummalle lihalle. Grillattu karitsa, hirvi tai ankanrinta saavat siitä aivan uuden ulottuvuuden. Menee hienosti pääsiäispöytään. Mene sinäkin pieteetillä.



Suklaa(kinder)-punaviinikastike

1 porkkana
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/4 dl sokeria
öljyä
1/4 dl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
2 dl vettä + liemikuution osa tai jotain fondia
timjamia
laakerinlehti
suolaa
pippuria
maizenaa (tumman kastikkeen suuruste)

kinderiä

Pilko porkkana ja sipulit. Paahda sokeri sulaksi kattilassa, lisää kasvit ja paahda hetki, lisää loraus öljyä. Lisää myös balsami, punkku, vesi, fondi, timjami ja laakeri. Anna kiehuilla hiljakseen noin 20 min. Lisää nestettä, jos tarvii ja anna muhia sen mukaan. Sihtaa ylimääräiset kasvit siivilällä. Mausta. Suurusta maizenalla, jos tarvetta. Lsää hiljalleen suklaata oman makusi mukaan. Itse käytin patukkaa, mutta yllärimuna on takuulla aivan yhtä käypää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti