Maisemakahvilan raparperipiirakka on klassikko raparperipiirakoiden joukossa. Itse tykkään silti tästä versiosta enemmän, maisemakahvilan piirakassa isoin ero tulee rahkasta. Muuten ovat hyvin samanlaisia. Molemmat mainioita, päättäkää itse.
Kuvassa oleva piirakka on tehty puolikkaana, siksi laitoin uunivuokaan. Kokonaisen voi siis hyvin tehdä uunipellille. |
Kuohkean kostea raparperipiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 dl sulaa voita
1 kananmuna
3 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään, sen jälkeen sekä kuivat että kosteat keskenään. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.
Täyte:
7 dl raparperia siivuina/pilkottuina
Pilko raparperit. Heitä niihin sokeri ja kaneli, pyörittele vähän ja anna mehustua 15 minuuttia. Sekoita.
Sokerimurut:
0,5 dl (50g) voita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Nypi ainekset muruiksi ja heittele satunnaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Piirakka on parasta vasta seuraavina päivinä. Ekana päivänä olomuoto on kuohkea, mutta tiivistyy jääkaapissa.
Lähde: Pixabay / Planet_fox |
VastaaPoistamissä vaiheessa raparperit lisätään ?
Kun taikina on levitetty pellille.
VastaaPoista