Maisemakahvilan raparperipiirakka on klassikko raparperipiirakoiden joukossa. Itse tykkään silti tästä versiosta enemmän, maisemakahvilan piirakassa isoin ero tulee rahkasta. Muuten ovat hyvin samanlaisia. Molemmat mainioita, päättäkää itse.
![]() |
Kuvassa oleva piirakka on tehty puolikkaana, siksi laitoin uunivuokaan. Kokonaisen voi siis hyvin tehdä uunipellille. |
Kuohkean kostea raparperipiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 dl sulaa voita
1 kananmuna
3 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään, sen jälkeen sekä kuivat että kosteat keskenään. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.
Täyte:
7 dl raparperia siivuina/pilkottuina
Pilko raparperit. Heitä niihin sokeri ja kaneli, pyörittele vähän ja anna mehustua 15 minuuttia. Sekoita.
Sokerimurut:
0,5 dl (50g) voita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Nypi ainekset muruiksi ja heittele satunnaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Piirakka on parasta vasta seuraavina päivinä. Ekana päivänä olomuoto on kuohkea, mutta tiivistyy jääkaapissa.
![]() |
Lähde: Pixabay / Planet_fox |
VastaaPoistamissä vaiheessa raparperit lisätään ?
Kun taikina on levitetty pellille.
VastaaPoista