28.4.2022

Ravintola Aune – Turku

Tein juuri FB-päivityksen käynnistäni Ravintola Aunessa. Mutta miksen laittaisi siitä tännekin, koska paikka ansaitsee kaiken huomion. Tässä suora copy-paste FB:sta. 

"Arvostan kyllä aina, kun ravintolan listalla on kalapuikot, ja fiilikseni lisääntyy, kun hauki on raaka-aineena. Aunen synttäreillä maistelin eilen lumoavaa puikkoa, johon tuli potkua hauesta ja kylmäsavulohesta. Täydellinen kuori, tasapainoinen maku ja kuohkea massa, olipa hyvää. Missähän muualla on Turussa kalapuikot listalla? Komppelissa on loistavat turskanugetit, mutta onko vielä muita, nyt saa ilmiantaa!

Tietty itsekin voi tehdä: Polkkapossu-blogissani on tarkempi ohje, mutta tiivistettynä homma lähtee niin, että hauki vedetään massaksi, maustetaan ja paistetaan elmukelmuun käärittynä uunissa 95 asteessa 20 minuuttia. Sitten paneroinnit päälle.
Aunen eilen julkaistulla uudella ruokalistalla on myös maksaburgeri. Todettakoon, että valinta oli vaikea tuon ja kalapuikkojen välillä. Onneksi Auneen pääsee aina uudestaan, paikka on todella kiva, menkääpäs tsekkaan. Ja loistavat ravintoloitsijat Pia ja Janne, kiitos!
Listalta lisäpoimintoja: tapaksia, burgeri, ehkä hieman viiniäkin:
- Friteeratut punajuuripallerot, basilika-aiolia ja marinoitua punasipulia
- Manchegoa, chilihilloa ja keksiä (tätä en ole maistanut,mutta on kuulemma jumalainen yhdistelmä)
- Skagen, jossa pohjana valkosipuliciabattaa
- Punajuuriburgeri
- Common People Barbera -punaviini (Ruotsi)"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti