22.3.2022

Uppomunan valmistaminen



Uppomuna! Se on herkkua se, eikä ole lainkaan hankala valmistaa.
 
1. Riko muna kippoon (tai suoraan siivilään).
2. Kaada varovasti siivilään ja anna valkuaisen kimppuun kiinnittyneen veden pudota altaaseen. Varsinkin jos ei ole tuore muna, saattaa olla kertynyt ylimääräistä vettä.
3. Lämmitä vesi kiehuvaksi, ota pois liedeltä.
4. Jos haluat, lisää hieman etikkaa maun vuoksi. Etikalla ei kuitenkaan ole vaikutusta esteettiseen lopputulokseen, vaikka joku toisin väittääkin.
5. Pyöräytä veteen kauhalla rauhallinen kierre ja kaada muna varovasti siihen. Eikä siinä tarvitse edes välttämättä olla tuota pyörrettä, kunhan ei ihan paikalleen laskeudu. Pidä muna aluksi pienessä liikkeessä.
6. Ota pois 5 min päästä esim. reikäkauhalla. Anna kuivua hetki joko siinä kauhassa tai talouspaperin päällä. Jos valitsit jälkimmäisen, tiedä, että saattaa tulla hankaluuksia munan siirtämisessä paperilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti