17.3.2022

Piimärieskat

En oikeastaan ikinä juo piimää, mutta leivonnassa piimällä on paikkansa. Varsinkin kotitekoiset sämpylät säilyvät tuoreina huomattavasti pidempään, kun nesteestä korvaa piimällä 20%. Myös piimäjuusto maistuu possulle. Rieskoista puhumattakaan. 


Piimärieskat

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl piimää
  • 0,75 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl voita sulatettuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl sämpyläjauhoja

Keitä kaurahiutaleista vedessä puuroa. Tai valmista mikrossa, kuten minä: 700 W / 2 minuuttia 40 sekuntia. Sekoita piimä, suola, muna ja voi jäähtyneen puuron sekaan. Sekoita leivinjauhe sämpyläjauhoihin ja sekoita märkien aineiden kanssa. Nostele lusikalla pellille kekoja ja painele jauhotetuin käsin rieskoiksi. Paista 250 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes saat kauniin värin.

Rieskojen kanssa voi fiilistellä vaikka Ane Brunia: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti