Vaikka turkkilaisesta ruuasta tuleekin helposti mieleen kebabit, kannattaa koittaa jotain muutakin. Moninaisuus on valtavaa, ja Turkissa on aina jotain syötävää tarjolla. Vähintään oliiveja napsitaan pitkin päivää.
Aloin oikein miettiä, mikä minulle määrittää turkulaisen ruokakulttuurin. Äkkiä mieleen tulivat eri tavoilla täytetyt kasvikset, kokonaiset grillatut kalat, jugurttikastikkeet, öljyt, juustot, leivät, sumakki, hunaja, valkosipuli, ruusuvesi ja etikkasäilykkeet. Niin ja tietysti nuo erilaiset kebabit ja lammasvartaat. Joko tuli nälkä? Tuli kyllä.
Mutta juu, esim. tällaista kattausta voisit koittaa. Laitan tähän vain pari ohjetta, näitä on helppo hakea netistä.
Gozleme (pinaatilla, fetalla ja mozzarellalla täytetty lättänäleipä)
Hummus
Kofta-aprikoosipilahvi
Haydari (jugurttidippi)
Turkkilainen saksuka
Vesimeloni-fetasalaatti
Marinoidut oliivit
Haydari
- 500 g turkkilaista jugurttia
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- suolaa
- tilliä
- persiljaa
Pilko valkosipulit ja sekoita ainekset. Tilli saa maistua. Kaada ennen tarjoamista päälle oliiviöljyä.
- vesimelonia
- fetaa
- oliiviöljyä
- hunajaa
- oreganoa
- vehnäolutta
- minttua päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti