Ei kaupan viileissäkään varsinaisesti mitään isompia vikoja ole, mutta onhan se itse tehty aina houkuttelevampaa. Ja tietty prosessoimattomampaa. Tuntuu ihan kuin olisi wanhan ajan viiliä, vaikka mistäpä mitään siitä wanhasta ajasta voin tietääkään. Tuntemus on tärkein, jo se itsessään maustaa viilin.
Äidiltäni tähän oikeastaan sain kimmokkeen. Kuten olen usein ennenkin maininnut, hän tekee HYVÄÄ ruokaa. Ja äidin hapanjuurileipä, ai että! Otin kuvat omista viileistäkin, mutta laitetaan tähän silti katseltavaksi äipän viilivalmistusta.
Tarvitset vain kaksi ainesosaa: täysmaitoa ja kaupan viilin siemeneksi. Sen jälkeen käsissäsi onkin rajaton viilivarasto, kun vaan muistat ostaa maitoa.
Itse tehty viili
- 1 litra täysmaitoa
- 1 viili
Laita tuorejuustopurkkien pohjalle n. ruokalusikallinen viiliä ja kaada maitoa päälle. Sekoita hiukan, ei ole turhan tarkkaa. Peitä esim. liinalla ja jätä tekeytymään 16 tunniksi huoneenlämpöön. Nosta jääkaappiin. Viili on valmista, kun se on kylmentynyt. Thats it.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti