Edellisen postauksen jälkeen tuli muutama reseptikysely tuosta lammas-aprikoosipilahvista. Osasin jo vähän aavistaakin, sillä possun vaisto on kuin valmis katsaus tulevaisuuteen.
Lammas-aprikoosipilahvi
Lammaspullat
- 300 g lampaan jauhelihaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni keltasipuli
- kurkumaa
- juustokuminaa
- fenkolinsiemeniä
- suolaa
- pippuria
Pilko sipuli hyvin pieneksi, sekoita kaikki ainekset ja pyörittele hieman peukalon päätä suuremmiksi pyöryköiksi. Paista rasvassa kypsiksi.
Aprikoosipilahvi
- basmatiriisiä (neljän annos)
- 150 g kuivattua aprikoosia
- 1 keltasipuli
- kurkumaa
- juustokuminaa
- kanelia
- kardemummaa
- kanalientä
- tomaattipyreetä
- persiljaa
- korianteria
Huuhtele riisi kolmeen kertaan siivilässä, jotta saat siitä mahdollisimman irtonaista. Laita pilkotut aprikoosit likoamaan veteen vähintään vartiksi. Pilko keltasipuli ja freesaa hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja riisit ja freesaa niitä myös. Lisää kanalientä aina tarpeen mukaan ja keitä riisi sopivan kypsäksi. Sekoita mukaan tomaattipyree ja aprikoosit. Ja hetken päästä lammaspyörykät. Silppua päälle reilu määrä persiljaa ja korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti