28.3.2021

Herkkusienicarpaccio

Carpaccioksi kutsutaan ohuiksi siivuiksi leikattua raakaa naudanlihaa, joka tarjotaan öljyisen kastikkeen ja parmesaanijuuston kanssa. Nimitys on tosin muuttunut aikojen saatossa, ja nykyään carpaccioa tehdään vähän vaikka mistä esim. kalasta, vihanneksista ja sienistä. 

Lempparini on herkkutatticarpaccio, mutta maistuvan ruokailun avaajan saa myös herkkusienistä. Todella maistuvan, kunhan vaan on hyvät raaka-aineet. Tämä on myös mukavan vaivaton alkuruoka, tekemiseen menee ihan vaan muutama minuutti. 


Herkkusienicarpaccio

  • 3–4 herkkusientä 
  • oliiviöljyä
  • suolalastuja
  • mustapippuria
  • punaista pestoa
  • parmesaanilastuja
  • Kotipellon puutarhan versoseos: tatsoi, rucola, punamangoldi

Pese sienet hyvin ja leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi. Asettele vierekkäin tarjoiluastialle tai isolle lautaselle. Kaada päälle hyvää oliiviöljyä ja mausta jollain kivalla suolalla ja mustapippurilla. Lusikoin muutaman hyvin pienen pestokeon mukaan ja siunasin parmesaanilastuilla. Ja vielä hiukan vihreää Kotipellolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti