Monille vispipuuro on tuttu jo tenavatähtiajoilta. Ja miksei olisi, toimiihan tuo useimmiten pinkki herkku aamu-, väli- ja iltapalana. Perinteinen pääraaka-aine on puolukka, mutta vispipuuron voi tehdä lähes mistä vaan marjasta.
Herkkua on alkanut ilmestyä myös ravintoloiden jälkkärilistoille. Outoa? Ehkä tai sitten ei. Vispipuuro koetaan varmaan jotenkin aidoksi, perinteiseksi, luonnonläheiseksi ja terveelliseksi. Terveellisyyden kokemuksen oikeellisuus on kuitenkin lähes suoraan verrannollinen siihen, kuinka paljon käytät sokeria. Tykkään pitää vispipuuroni hiukan sokerittomampana, toki käytetystä marjasta riippuen. Kirpeä puolukka ymmärrettävästi vaatii hieman enemmän makeutta.
Mutta vaikka vispipuuro edustaakin minulle herkkua ja voisi hyvin olla jälkkäri, koen sen enemmän väli- tai iltapalana.
Nostradamus minussa sanoo, että vispipuuro tulee vielä tekemään maailmanvalloituksen, koska kliseisillä aidoilla mauilla on maailmalla hyvä pöhinä. Ja myös suomalainen ruoka on noteerattu.
Vaikka puolukka onkin mahtimarja, vispipuuroni rakentuu useimmiten herukoista. Mustaherukka-mustikkavispipuuro on jotain uskomattoman hyvää. Olisin jäänyt paljosta paitsi, mikäli en olisi sitä pohjattomaan kupuuni rajattomalla riemulla survonut.
Marjan lisäksi toinen tärkeä raaka-aine on manna. Puuroni rakentuu aina Birkkalan luomutilan mannaspelttijauhoista. Huippukamaa kuten kaikki muukin tilan tuotanto. Käykääpäs tsekkaan, mitä Birkkalan pariskunnalla, Simolla ja Riinalla, on sanottavaa Facessa. Ajankohtaisena postauksena on hetki sitten tullut täysjyväiset vegaaniset spelttiblinit, eiku kimppuun. Niin ja yksi uusimmista tuotteista on pasta, jota en ole valitettavasti vielä päässyt maistamaan.
Mutta nyt siihen vispipuuroon! Tavoitteena on valloittavan vaaleanpunainen erittäin kuohkea taivas.
Huomautan vielä, että tässä ohjeessa mitat on tarkkaan optimoitu meikän kuolasuonille sopiviksi. Sokerin kohdalla ohjenuorana toimii vähemmän on enemmän -periaate. Lisää sokeria siis tarvittaessa omaan makuusi sopivammaksi. Huomaa myös, että makeus maistuu lämpimänä aivan eri tasolla kuin kylmänä.
Mutta nyt siihen vispipuuroon! Tavoitteena on valloittavan vaaleanpunainen erittäin kuohkea taivas.
Huomautan vielä, että tässä ohjeessa mitat on tarkkaan optimoitu meikän kuolasuonille sopiviksi. Sokerin kohdalla ohjenuorana toimii vähemmän on enemmän -periaate. Lisää sokeria siis tarvittaessa omaan makuusi sopivammaksi. Huomaa myös, että makeus maistuu lämpimänä aivan eri tasolla kuin kylmänä.
MUSTAHERUKKA-MUSTIKKAVISPIPUURO
4–5 dl mustaherukoita ja mustikoita
0,7 dl sokeria
1 tl suolaa
1,3 dl mannaspelttijauhoja
1. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi mannaspelttijauhot. Keittele hieman reilu 10 minuuttia.
2. Kaada marjat siivilään, äläkä vahingossa kaada mehuja pois.
3. Paseeraa siivilän läpi, niin saat pois kovat kuoret ja siemenet, jotka painollaan ja rakenteellaan vaikeuttavat vispipuuron tekemistä kuohkeaksi.
4. Laita mehu takaisin kattilaan ja lisää spelttimannajauhot vispilällä vispaten. Näin ei tule klimppejä.
5. Keitä n. 15 minuuttia. Puuro on tässä vaiheessa vielä aikas löysää ja vellimäistä.
6. Jäähdytä kylmäksi.
7. Surruta sähkövatkaimella ilmaa väliin. Nyt siitä puuro saa vastaa vaaleanpunaisen ja kuohkean muotonsa. Ole kärsivällinen.
4. Laita mehu takaisin kattilaan ja lisää spelttimannajauhot vispilällä vispaten. Näin ei tule klimppejä.
5. Keitä n. 15 minuuttia. Puuro on tässä vaiheessa vielä aikas löysää ja vellimäistä.
6. Jäähdytä kylmäksi.
7. Surruta sähkövatkaimella ilmaa väliin. Nyt siitä puuro saa vastaa vaaleanpunaisen ja kuohkean muotonsa. Ole kärsivällinen.
Hyvä kun muistutit, pakkasessa on puolukkaa ja muita marjoja.
VastaaPoistaVispipuuro on todellista herkkua vehnästä, speltistä tai rukiista keitettynä, kunhan ei yritä tehdä sitä kauramannasta. Meinaan että kauramannasta tulee varsinaista limaliisteriä. En todellakaan suosittele.
Unohdetaan siis kauramanna. Paitsi jos pitää tapetoida.
PoistaMustaherukka is being used now all around the world because of the great ingredients.
VastaaPoistaRegards,
face cleanser
One of my beloved mixed drinks, this blackberry whiskey crus is my non-customary interpretation of the exemplary bourbon crush. I've traded mint for basil, lemon for lime, and tossed in a modest bunch of frozen blackberries just in case.
VastaaPoistaRegard
Google
Out West coffee is small-batch roasted to maximize flavor: Loring Smart Roasters are the most efficient roasting equipment in the industry. The coffee roasting process used is 80% more efficient and generates 80% less toxic emissions than traditional roasters. Exceptionally precise roasting of the beans ensures the quality of the coffee produced. Our coffee is packaged by hand.
VastaaPoistaRegards
best coffee in willington
PuroClean of Aubrey can help. Our professional technicians are fully equipped with the latest restoration and cleaning technology to handle water damage, fire and smoke damage, mold removal, and biohazard clean-up. PuroClean of Aubrey’s highly trained technicians will eliminate the stress of restoring your home or business to its pre-damaged state. Call PuroClean of Aubrey, your local professional property damage restoration company, to return your home or business to its pre-damaged state. We will restore while you rest.
VastaaPoistaRegards
Fire And Water Damage Restoration
We are the best in this industry. We provide you the best quality in town with a wide range of vapes which is affordable and easily accessible.
VastaaPoistaRegards
e liquid juices
Are you looking for a delicious and nutritious breakfast option to fuel your day? Look no further than the delightful combination of blackcurrant-blueberry whipped porridge. This mouthwatering dish is not only packed with flavor but also offers a range of health benefits.
VastaaPoistaNow, you may be wondering how this relates to your online course. Well, let me tell you. Just like preparing a scrumptious meal requires following a recipe, successfully completing an online course requires dedication and focus. Both endeavors require careful planning, attention to detail, and the right ingredients.
When it comes to your online course, think of yourself as the chef and the course materials as the ingredients. Each module or lesson is like adding another component to your dish – building upon what you've already learned.
By dedicating time and effort into your online course, just like preparing a delectable blackcurrant-blueberry whipped porridge, you'll reap the rewards of knowledge and personal growth. So why wait? Get started on your online course today and savor the sweet taste of success!