Tästä tuli ihan törkeen hyvää.
Söin riisin ja puolukkahillon kans, mut perunamuusi ois ehkä parhautta. Sieniksi kannattaa käyttää tuoreita, nyt ku niitä on, mul ei ollu. Tosin herkkarit on juuri sopivan kiinteitä tähän. Liemijauheen voi korvata jollain muulla (ei kannata) ja sikurirouskujauheen tilalle voi ripauttaa ihan vähän currya. Sikurijauhetta voi tehdä toki itsekin, enemmän juttu täältä. Salviaa laitoin itse mut muutkin tuoreet yrtit käy esim. persilja. Pataruuat on vähätöisiä loppupeleissä ja tästä tuli vähän sellainen fiilis, että olisi jotain riistapataa syönyt. Nyhtökaura on ehdottomasti hieno tuote. Jotenki tällai tää homma meni:
Syksyinen pata nyhtökaurasta ja kasviksista
rypsiöljyä
5 porkkanaa
2 isoa sipulia
6 valkosipulinkynttä
1 l vettä
1 prk kokonaisia herkkusieniä puolitettuina
2 laakerinlehteä
muutama lehti tuoretta salviaa
muutama maustepippuri
sysmän luomukasvisliemijauhetta
sikurirouskujauhetta
provencen yrttisekoitusta
1 omena
250 g nyhtökauraa (tomaatti-persilja)
Pilko isoja lohkoja porkkanasta ja sipulista. Freesaa hetki öljyssä. Lisää pilkotut valkosipulit. Vettä päälle, laakerit, pippurit ja osa mausteista. Anna muhia vajaa tunti. Tarkista maut ja lisää tarvittavat. Pilko omena reiluiksi kuutioiksi ja lisää muutama minuutti ennen valmistumista paistetun nyhtökauran kanssa. Omenaan kannattaa jättä kuori, niin pysyy paremmin koossa ja nyhtis kannattaa lisätä aika lopuksi, niin ei häviä nesteen sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti