24.7.2017

Purjehtijankastike

En malta olla jakamatta yhtä helpoimmista kastikkeista, joita varhaisperunat rakastaa.

Anoppini kertoi, että tätä on syöty mökillä niin kauan, kuin hän vaan muistaa. Kastike sai nimensä siitä, kun ihmiset tekivät yllätysvierailuja purjeveneillään ja piti olla jotain hyvää tarjottavaa hätävarana. Hätävaroissa piilee näköjään onnellisuuden siemen: tulee mieleen poikani ilme, kun hän ensimmäisen kerran maistoi pappilan hätävaraa. Purjehtijankastike ei kaikessa yksinkertaisuudessaan kalpene yhtään sille.

Uuniperunallekin tästä saa kivan täytteen lisäämällä sekaan majoneesia ja pilkottuja kananmunan valkuaisia. Ja jos ihan paniikki on raaka-aineiden kanssa, tilliksi kelpaa myös kuivattu versio ja sitruunapippuriakin saa käyttää. Mutta vain tämän ainoan kerran, uskontotieteilijä minussa kertoo sen olevan kuolemansynti. Ei kuitenkaan niin paha kuin mässäily ja armoton ylensyönti.





2 kommenttia:

  1. No onhan ne hienot. Ja mulle on opetettu, että perunanpesu on turhaa ilman potato-hanskoja ja gin tonicia.

    VastaaPoista