18.4.2017

Kobe Sushi, Turku, *****


Osoite: Martinkatu 3
Hinta: Lounasbuffet 12,50€ 
Auki: Ma-Pe 11-21, La-Su 12-21, ks buffan ajat erikseen ravintolan sivuilta
Muuta: -20% take away, opiskelijat -10%, buffet myös viikonloppuisin, iltaisin tilaus listalta 


Vihdoinkin Turussa on sushiravintola, jossa ruoka maistuu ja olo on kotoisa. Tämän vuoden alussa martinsillan kupeeseen, täl puol jokke, avautui japanilainen ravintola Kobe Sushi. Samassa paikassa ovat toimineet ennen mm. hampurilaisravintola Sloppy Joe ja ranskalaisravintola Le Porc. Vasta nyt pääsin vierailemaan Kobeen, toivottavasti emme syöneet paikkaa konkurssiin, sillä mielelläni soisin paikan nauttivan viehättävästä seurastani vielä uudemman kerran. 

Epäilemättä viehättävämpi on paikan omistaja Chen Qianxia, jonka hymyilevä olemus otti meidät lämmöllä vastaan. Polkkapossu tuli heti Chenin kanssa hyvin juttuun, kun vaihdettiin muutama sana paikasta. Päivä oli keskiviikko, kello 14 ja lounasaika hiljalleen loppumassa. Ihmettelin, kun Kobessa oli edelleen aika paljon ruokailijoita. Chen kertoi tämän olevan aivan tavallista. Hieno juttu, olen todella iloinen Chenin puolesta. Totesinkin lopuksi hänelle, kuinka extremely magnificient her restaurant was and without a doubt best sushi buffet in Turku. She smiled at me with her big eyes wide open. And the rest is history.
Ei ole sattumaa, että ravintolan nimi on Kobe Sushi. Koben kaupunki on osa Keihanshinin 19 miljoonan asukkaan metropolialuetta, jonka muita suuria kaupunkeja ovat mm. Osaka ja Japanin entinen pääkaupunki Kioto. Chen on asunut hetken Kobessa, arvatenkin. En tullut kysyneeksi, miten Chen on päätynyt Suomen Turkuun, mutta tänne hän muutti Italiasta, jossa hän työskenteli muutaman vuoden japanilaisessa ravintolassa. Epäilen, että oli lukenut Polkkapossu-ruokablogista Turkua ylistäviä tarinoita ja sen myötä hänellä oli pakko olla myös tieto täältä puuttuvasta kunnollisesta sushibuffasta :)

Monet sushipuristit eivät tietenkään hyväksy sushia, joka tarjoillaan noutopöydästä. Helposti mielessä käy, kuinka kauan makit ja nigirit ovat valmiina jo mahtaneetkaan seistä, lienevätkö enää edes tuoreita. Kobe Sushissa tuo ei ole ongelma, sillä asiakkaita riittää hienosti. Veikkaisin, että keittiöllä on täysi työ pysyä ruokailijoiden mukana. Todella kiitettävällä tahdilla kokit kävivätkin pöytää täyttämässä. Laskin, että sinä aikana kun paikassa istuimme, näin ainakin 16 erilaista nigiriä ja makia. Mahtavaa todellakin. Riisi oli aivan täydellistä, täytteet ja kastikkeet myös, toki myös misokeitto. Aivan upeaa. Selvästi kauniimman versioni naama oli yhtä hymysiltaa ja sitä pitkin olisi helposti kävellyt Turusta Kobeen. Ei meinannut pysyä lainkaan pöksyissään. Siinä ei toki ole mitään uutta. 

Sushin lisäksi noutopöydässä oli tarjolla vaikka mitä muitakin herkkuja. Friteerattuja sipulirenkaita, kevätkääryleitä, erilaisia lihajuttuja, ihania kastikkeita. Jälkkärinä mm. erittäinkin mielenkiintoisia seesamipallukoita. Melkein tilasin vielä erikseen jäätelöä ja friteerattua banaania, mutta olisihan se ollut jo ihan liiottelua. 

Paikka on aivan täysi kymppi. Tätä suosittelen ilolla. Thanks again Chen, I'm looking forward to meet you and taste your wonderful dishes again.


     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti