9.8.2016

Vielä ehtii grillaamaan: Topas Wheaty

Topas Wheaty on tuoteperhe, joka sopii vegaaneille, mutta kelpaa myös sekasyöjille. Pääraaka-aineena on luomuvehnä, josta proteiini erotellaan. Seitantuotteita siis ja iso painotus luomuun.

Olen jo moneen otteeseen maistellut kyseisen tuoteperheen leikkeleitä, makkaroita, kebablihaa ja pihvejä. Ei pettymyksiä, pelkkää juhlaa. Lemppareitani ovat tällä hetkellä pienet Frankenbergerit ja isommat Merquez-makkarat. Kovaa kansansuosiota tuntuu nauttivan myös Cheese Bangers -herkkunakit, joiden sisälmys tihkuu vegaanijuustoa. Ruohonjuuren raati ehti jo kertaalleen julistaa herkkunakit maailman parhaiksi kasvisnakeiksi. Ihan noin pitkälle en vielä ole valmis lähtemään, vaikka ne kieltämättä maistuvia olivatkin. En vaan ole ikinä oikein ymmärtänyt, minkä vuoksi nakin sisään pitää tunkea juustoa, mikä sitten kuumenee niin hemmetisti, että taas on hetken päästä kitalaki riekaleina. Tiedättehän, kun Possu saa ruokaa eteensä, on malttaminen harvinainen hyve. Ja valehtelisit, jos väittäisit, ettei sinulla ole koskaan palaneet paikat juustomakkaraa syödessäsi.


Oma testiraatini hotki usemmankin grillillisen Topas Wheaty -vegaanituotteita, jotkut tai joku herkutteli raatomakkaroillakin. Tuo kaveri oli erityisen karvainen, kuolasi paljon ja läähätti vielä enemmän, käveli jo hieman kankeasti, makaili maassa ja välillä riepotteli palloa, vaikka olikin jo lähes 16v. Ja sitten oli myös yksi koira. Kaikki olivat vähintäänkin tyytyväisiä vegaaniversioihin ja erityisesti Merquez-makkara ylitti odotukset. Kaikki vietiin käsistä ennen kuin ehdin itse kunnolla asettumaan pöytään sorvin so. grillin äärestä. Topas Wheaty -tuotteista grillattiin Cheese Bangereita, Merquez-makkaroita, schnitzeleitä ja seitanspiraaleja. Näiden lisäksi heitin vielä Pikkupojan nakkeja vartaisiin ja Merquezeja ruokaisaan pastasalaattiin.

TÄRKEÄ huomio grillaamiseen: seitanmakkaroita kannattaa sutia kevyesti öljyllä, kuivuvat lihamakkaroita helpommin grillissä ja myös yligrillaamista kannattaa välttää.


Pikkupojan grillivartaat ja tsatsikia

Pikkupojan nakkeja
maissia
kesäkurpitsaa
paprikaa
ananasta

Paloittele ainekset ja pujottele grillivartaisiin. Sivele öljyllä ja suolaa kevyesti. Paista kaunis väri pikaisesti grillissä, laita sen jälkeen grilliritilöille foliota, nosta vartaat päälle ja paista siinä. Osaan sudin vielä kesken grillailun BBQ-kastiketta, ei sekään huonoin valinta.

Vegaanitsatsiki

Tsatsikin perusaineet ovat turkkilainen jugurtti, pilkottu tai raastettu kurkku, pilkottu valkosipuli, suola ja minttu. Koska soijajugurtti on hieman notkeampaa kuin turkkilainen versio, kannattaa tähän pilkkoa kurkku pieniksi kuutioiksi (ei raastaa) ja nostaa sen määrää verrattuna juguun. Valkosipulia tietenkin reippaasti, muutama mintunlehti sekaan ja päälle loraus oliiviöljyä.  Currylla ja mangolla maustettu Merquez-pastasalaatti

pastaa
herneitä
Merquez-makkaraa
paprikaa
omenaa
kurkkua
punasipulia
kesäkurpitsaa
timjamia
lehtipersiljaa

Keitä pasta ja herneet napakoiksi ja paista pätkityt makkarat pannulla pikaisesti. Kuutioi, pilko ja silppua loput. 

Sekoita kastikkeeseen:

soijajugurttia
mangososetta 
jotain chilikastiketta esim. srirachaa
curry-maustesekoitusta
suolaa

Soijajugun ja mangososeen suhde 4:1. Sekoita kaikki. Just eat it.

Topas-tuotteita saa varmimmin Citymarketeista ja K-supermarketeista. Toki myös Ruohonjuuresta. Mitä Turun alueeseen tulee, eli siis blogini kotikaupunkiin, erityismaininnat annettakoon K-supermarket Manhattanille ja K-Citymarket Kupittaalle. Molemmat ovat petranneet hienosti vegevalikoimaansa. Ja vinkkinä vielä, että jälkimmäisestä saa myös vegebagelin, jonka sisällä on Wheatyn burgerpihvi. Niin ja tietysti vegekaupasta saa Topas-tuotteita.

Syvä kumarrus vielä Itu Biodynille, joka osaltaan mahdollisti tämän mukavan grillailuhetken. Ja miten sattuikaan, kumartaessani takanani oli D. Trump, jolle siis täysin tahattomasti nyt pyllistin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti