20.1.2016

Kuusenkerkkäglögi

Nyt voisi olla hyvä aika kaivaa esiin se kuusenkerkkäsiirappi, jonka joskus viime keväänä valmistit ohjeellani. Hiihtolenkille tarvit ainakin pipon ja villasukan, termarin, rommin ja termarillisen kuusenkerkkäglögiä. 

Sitä paitsi juomien tekeminen, kehitteleminen ja pimppaaminen on hauskaa. Itseäni lainatakseni: "Asiaa enemmän mietittyäni huomasin, että tällähän on jopa historiallista pohjaa. Jo rennot roomalaiset nimittäin keksivät mitä kummallisempia mausteita viineihinsä. Ei sinänsä ihme, sillä kun viini oli valmistettu, se jätettiin köpöön saviruukkuun makaamaan. Muutaman ajan päästä maku ei ollut enää niin hemaiseva, joten sille piti tehdä jotain. Se muuttuu, minkä on pakko muuttua: mutatis mutandis -periaatetta soveltaen paikallisen viiniakatemian Xzibit Valeriukset pimppasivat viinejään viskomalla keitoksiinsa appelsiininkuorta, mastiksipihkaa, sahramia, taateleita, narduksen lehtiä ja lätkäliiga-karkkeja".


Kuusenkerkkäglögi

1 l omenamehua 
limen kuori
10 mausteneilikkaa
1 kanelitanko
10 kardemummakotaa3 tähtianista
3-4 rkl kuusenkerkkäsiirappia

rommia


Raasta pestyn limen kuori omenamehuun ja lisää maustavat aineet. Anna poreilla hiljalleen 20 minuuttia ja lisää 2 rkl kuusenkerkkäsiirappia. Maistele itsellesi sopiva makeusaste ja lisää siirappia tarpeen mukaan. Anna vielä muhia 10 minuuttia. Siivilöi.  Kuusenkerkkäsiirappi vaatii ehdottomasti rommia terästykseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti