31.3.2014

Munakoisoa, parmesaania ja aurinkoa - Ciao!

Fiilistelin juuri kevään paahtavassa auringossa munakoisoparmesaania eli parmigiana di melanzanea, joka on ehkä parasta, mitä munakoisosta voi koskaan tehdä. Kärpäset surisi ja huhtikuun jo maistoi, mieli oli kirkas ja ajattelin näin: Elämä on kaunis, kaunis, kaunis. Kyytipoikana itse tehtyä lättänäleipää (flat bread, voi korvata naanilla tai tortillalla), fetasalaattia ja mintulla kosiskeltua turkin jugua. Suosittelen testaamaan juuri tätä kokoonpanoa. Onhan toi munakoisoparmesaani ihan älyttömän hyvää. Damn. Periaatteessa myös tosi yksinkertaista, hieman tosin joutuu näkemään vaivaa.

Parmesaani-munakoisovuoka

2 munakoisoa
suolaa
1 buffalomozzarellaköntti
kourallinen parmesaanilastuja

1 pieni sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa (mutti)
1 laakerinlehti
oreganoa
suolaa
pippuria
tujaus ketsuppia tai sokeria

Viipaloi koisot pitkittäissuunnassa n. 3 mm viipaleiksi. Asettele viipaleet vierekkäin ja ripauta päälle suolaa. Jätä itkemään puoleksi tunniksi. Sillä aikaa valmistuu tomaattikastike. Pilko sipulit ja freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja laakerinlehti ja anna muhia puoli tuntia. Poista laakeri. Lisää oregano, suola, pippuri ja makeus. Panosta soosin makuun. Voitele kevyesti uunivuoka. Huuhtele koisoviipaleet ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä. Paista jokaista viipaletta molemmilta puolilta n. puoli minuuttia pannulla pienessä tilkassa öljyä. Itse vedin kahdella pannulla, ei kauaa haissut. Laita vuoan pohjalle 1/3 koisoista, niiden päälle 1/3 soosista, sitten 1/3 mozzarellasta ja 1/3 parmesaanista. Tee sama homma vielä kahteen kertaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Tuloksena on ihana mössö, jota on ilo nasuttaa haarukoiden tai lättänäleivän päältä vedellen Turkin jugun kanssa.

3 kommenttia:

  1. Munakoiso-parmesaanivuoka on kyllä superhyvää! Sitä on tullut kokattua itsekin. ;)
    http://ssiiri.wordpress.com/2013/11/09/melanzane-alla-parmigiana-parmesaani-munakoisovuoka/

    VastaaPoista
  2. Ihanan kesäinen kuva ja kaikki näyttää niin herkulliselta. Onko noihin lättänäleipiin ohjetta?

    VastaaPoista
  3. ssiiri: Superhyvää. Ja sekin sana on alimitoitettu :)

    Annu: Ei ole lättänäleipiin mitään tarkkaa ohjetta antaa. Muistaakseni laitoin niihin vettä, jugua, vehnäjauhoja, perunajauhoja ja suolaa. Paistoin kuivalla pannulla molemmin puolin, kääntelin muutaman kerran ja aina kääntäessä sivelin pintaa rypsiöljyllä, ettei tulisi kuiva. Hyviä kyllä olivat.

    VastaaPoista