Fiilistelin juuri kevään paahtavassa
auringossa munakoisoparmesaania eli parmigiana di melanzanea, joka on
ehkä parasta, mitä munakoisosta voi koskaan tehdä. Kärpäset surisi ja
huhtikuun jo maistoi, mieli oli kirkas ja ajattelin näin: Elämä
on kaunis, kaunis, kaunis. Kyytipoikana itse tehtyä lättänäleipää (flat
bread, voi korvata naanilla tai tortillalla), fetasalaattia ja mintulla
kosiskeltua turkin jugua. Suosittelen testaamaan juuri tätä
kokoonpanoa. Onhan toi munakoisoparmesaani ihan älyttömän hyvää. Damn.
Periaatteessa myös tosi yksinkertaista, hieman tosin joutuu näkemään
vaivaa.
Parmesaani-munakoisovuoka
2 munakoisoa
suolaa
1 buffalomozzarellaköntti
kourallinen parmesaanilastuja
1 pieni sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa (mutti)
1 laakerinlehti
oreganoa
suolaa
pippuria
tujaus ketsuppia tai sokeria
Viipaloi koisot pitkittäissuunnassa n. 3 mm viipaleiksi. Asettele
viipaleet vierekkäin ja ripauta päälle suolaa. Jätä itkemään puoleksi
tunniksi. Sillä aikaa valmistuu tomaattikastike. Pilko sipulit ja
freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja laakerinlehti ja anna
muhia puoli tuntia. Poista laakeri. Lisää oregano, suola, pippuri ja
makeus. Panosta soosin makuun. Voitele kevyesti uunivuoka. Huuhtele
koisoviipaleet ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä. Paista jokaista
viipaletta molemmilta puolilta n. puoli minuuttia pannulla pienessä
tilkassa öljyä. Itse vedin kahdella pannulla, ei kauaa haissut. Laita
vuoan pohjalle 1/3 koisoista, niiden päälle 1/3 soosista, sitten 1/3
mozzarellasta ja 1/3 parmesaanista. Tee sama homma vielä kahteen kertaan
ja paista 180 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Tuloksena on ihana
mössö, jota on ilo nasuttaa haarukoiden tai lättänäleivän päältä
vedellen Turkin jugun kanssa.
Munakoiso-parmesaanivuoka on kyllä superhyvää! Sitä on tullut kokattua itsekin. ;)
VastaaPoistahttp://ssiiri.wordpress.com/2013/11/09/melanzane-alla-parmigiana-parmesaani-munakoisovuoka/
Ihanan kesäinen kuva ja kaikki näyttää niin herkulliselta. Onko noihin lättänäleipiin ohjetta?
VastaaPoistassiiri: Superhyvää. Ja sekin sana on alimitoitettu :)
VastaaPoistaAnnu: Ei ole lättänäleipiin mitään tarkkaa ohjetta antaa. Muistaakseni laitoin niihin vettä, jugua, vehnäjauhoja, perunajauhoja ja suolaa. Paistoin kuivalla pannulla molemmin puolin, kääntelin muutaman kerran ja aina kääntäessä sivelin pintaa rypsiöljyllä, ettei tulisi kuiva. Hyviä kyllä olivat.