3.11.2012

Kaura-hunajajäätelö - Kaurahaaste osa II


Uskomattoman hyvää, taivaskaan ei ollut rajana. Halusin, ettei kaura maullisesti hukkuisi, joten lisäsin kaurajuoman lisäksi vielä varmuudeksi lempeän pehmeitä leseitä. Ajattelin, että ne voisivat antaa hauskaa särmää myös jäätelön rakenteeseen. Niin ne antoivatkin, ihan loistava tekstuuri. Tähän kannattaa valita myös parasta hunajaa, mitä löydät. Ideana on tietenkin, että myös se maistuu ja jos käytät esim. pirkan juoksevaa, metsään menee (vaikka metsässä onkin hyvä olla). Kaapistani sattui löytymään jostain Arabian niemimaalta ostettua versiota ja se on ollut ehkä aromaattisinta, mihin olen törmännyt. 

Tämä on myös helposti muunneltavissa oleva resepti. Sokerin voi periaatteessa hylätäkin ja korvata makeutuksen hunajalla. Halusin kuitenkin huitoa mukaan keltuaissokerivaahdon, joten en lähtenyt sille linjalle. Huono asia ei olisi lainkaan käyttää aitoa vaniljaa. Vanilliinisokerilla kulut pysyy myös alempana. Päivitysversioon tulen kokeilemaan pientä korkillista savuista viskiä, uskoisin sen sopivan hyvin. Kiva vivahde saadaan myös osalla tuota viskiä imemällä se pillillä suoraan verenkiertoon. Periaatteessa myös kuohukerman määrää voisi laskea ja kaurajuoman lisätä, mutta mitä enemmän näin tekee, jäätelön rakenne muuttuu kidemäisemmäksi. Rasvaa tarvitaan ja sanoisin, että tässä on aika hyvä suhde.


Kaura-hunajajäätelö

3 dl kuohukermaa
2 dl kaurajuomaa
1,5 tl vanilliinisokeria
1 dl kauraleseitä
0,5 dl sokeria
5 keltuaista
3 rkl hyvää juoksevaa hunajaa

Sekoita kerma, kaurajuoma, vanilliinisokeri ja leseet kattilaan, kiehauta. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja sekoita vähän jäähtyneeseen kermamassaan. Lisää hunaja. Aja jäätelökoneessa valmiiksi.
Itse jätin hieman pehmeäksi, italialaistyyppiseksi. Aivan mahtavaa. Hätätilassa tämän voi tehdä myös pakastimessa, kun muistaa käydä välillä sekoittelemassa. Suosittelen silti omalla kompressorilla varustettua jäätelökonetta.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen jäätelö, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Pro Kerava laittaa tilaukseen kahdeksan annosta savuviskiversiota (jäätelö optional) tammikuun 'Pro Keravan terävin kärki - kisaan'.

  VastaaPoista
 3. No jos Hovkonditorn sanoo noin, on sen pakko olla hyvää.

  Höhöhöhöö, onko se sit Lafroihhi? Ja kun kyseessä on Pro Kerava, taidan kiehauttaa alkoholin pois ja jättää pelkän maun. Siis jos kyseessä on jäätelötön versio.

  VastaaPoista
 4. No jopas, tämähän melkein pakottaa jäätelöhommiin. Meillä taatusti ilahduttaisiin tuosta viskilisästä! Oletko muuten kokeillut jäätelön tekemistä kookosmaidosta?

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Itse teen usein kaurakermasta jätskiä ja joudun tekemään sen kerman itse,kun sitä ei täällä löydy.Sellaien vinkki,että jos tuohon lisätään ksantaania,niin sitten voi sitä kerman määrää pienentää.

  VastaaPoista
 6. Tusla, en ole kokeillut kookosmaidosta. Ootko sinä? Onko heittää joku hauska ohje?

  Yaelian, en ole ikinä käyttänyt ksantaania, voisi olla testauksen paikka. Vaikka tosin kerma on hyvää :)

  VastaaPoista