4.2.2010

Kuka pelkää valkoista, hyvinruskettunutta heteromiestä


Ajatelkaas tätä: Musta Pekkaa kutsutaan nykyisessä Mikki Hiiri -maailmassa enää pelkäksi Pekaksi. Aika säälittävää. Onko joku oikeasti edes ajatellut, että Musta Pekka olisi neekeri. Itse näin hänet aina partasänkisenä rikollisena, joka huonolla menestyksellä yritti jallittaa Mikkiä. Sen saatan ymmärtää, ettei neekerinsuukkoja enää ole tai ettei lapsille enää opeteta kuka pelkää mustaa miestä -leikkiä. Mutta että Musta Pekka on riisuttu Pekaksi. Pöyristyttävää pikkusieluisuutta.

Osoittaako tuo sitten suvaitsevaisuutta, vai onko se kohteliaisuutta? No paskat se ole kumpaakaan. Mustan poistaminen Pekasta on yhtä typerää kuin kiukutella eduskunnan puhemiehelle talousleikkauksista.

Tähän väliin ehdottaisin, että aletaan opettaa lapsille leikkiä nimeltä Kuka pelkää valkoista, hyvinruskettunutta heteromiestä!


Savupekonilla ja kantarelleilla täytetty mustapekkahirvi

hirven marinadi:

1½ dl rypsiöljyä
muutamia murskattuja katajanmarjoja
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 dl kuivaa sherryä
mustapippuria
rosmariinia

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään.


1 kg hirven pyöröpaistia

Leikkaa paistista kalvot pois ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.

nokare voita
1 sipuli
kourallinen kantarelleja pakastimesta
suolaa
paketti savupekonia
mustapekka-juustoa

Pilko sipuli ja paistele hetki voissa kuutioitujen kantarellien kanssa. Siirrä pois pannulta ja paista pekoniviipaleet pikaisesti.

Kuivaa paisti ja leikkaa auki eli tee siitä suorakaiteen muotoinen levy ja nuiji kevyesti. Leikkaa levylle muutama ohut siivu mustapekkaa. Lisää vielä kantarelli-sipuli -seos ja savupekonit. Kääri rullalle ja sido langalla kiinni. Paista pikaisesti pannulla pinnat kiinni. Laita uunivuokaan.

kastike:

marinadi
Portin demi-glace -kastikepohjaa purkki
2 dl punaviiniä
ripaus sokeria

Sekoita marinadiin 1 prk kastikepohjaa, punaviini ja ripaus sokeria. Kaada liemi uunivuokaan hirven seuraksi. Paista mietolämpöisessä uunissa sopivan kypsäksi.

Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa pikkuporkkanoiden, puikulamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.


6 kommenttia:

  1. Kiitos. Seuraava hirvi joka meille eksyy on tässä.

    VastaaPoista
  2. Onko mustakaapu sitten nykyään vaan kaapu?

    VastaaPoista
  3. Eikös tuo musta viittaa nimenomaan M. Pekan rosmouteen? Mä olen ainakin sisäistänyt tämän niin, että Musta Pekka ja Mustakaapu ovat sen verran synkkiä kavereita, että väri määrittää heidät nimissäänkin...

    VastaaPoista
  4. Kohta varmaan ei saa juoda kahviaan mustana.

    VastaaPoista
  5. Ketturouva, muistan kun pienenä koltiaisena meillekin eksyi hirvi. Tallusteli tuo sarvekas leikkipaikallani. Ei päätynyt pataan.

    Ano, On ja mustalainen vain lainen.

    Sanna, hyvä huomio. Näinhän se epäilemättä onkin, kunnes fanaatikot ovat jyrähtäneet kentille. Heidän kanssaanhan ei voi keskustella. Eli minun.

    Ano2, kumpi sitten on pahempaa, juoda kahvi mustana vai tehdä siitäkin mustavalkoista?

    VastaaPoista
  6. "Sen saatan ymmärtää, ettei neekerinsuukkoja enää ole tai ettei lapsille enää opeteta kuka pelkää mustaa miestä -leikkiä. Mutta että Musta Pekka on riisuttu Pekaksi. Pöyristyttävää pikkusieluisuutta."

    Suurena Akkari fanina tämä kyllä söi miestä. Komppaan täysin tota tekstiäsi :)

    VastaaPoista