Jos näitä aikoo tehdä, kannattaa pitää inkiväärin vihtovan voimakkaasta mausta. Sokeriin kuorrutettunakin se on jäätävän voimakasta ainetta. Jopa itselleni kyseessä on rajatapaus, mutta yleisen pahan vuoksi laitan ohjeen kuitenkin tänne. Ja mikä parasta, samassa valmistuu puolivahingossa ginger alea. Sitä tietysti nautitaan tällaisena kuumana kesäpäivänä ilman paitaa auringossa heinien kutittaessa varpaita.
Karamellisoidut inkiväärit
2 dl kuorittua pilkottua inkivääriä
6 dl vettä
2 dl sokeria
sokeria inkiväärin pyöräyttelyyn
Kiehauta vesi, lisää sokeri ja anna sulaa. Keitä inkiväärejä sokerivedessä 5 minuuttia. Ota palat pois vedestä, säästä vesi. Anna kuivua puoli tuntia ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita inkiväärit uunipellille ja paista niitä niin kauan, että ne alkavat hiljalleen kuivua, mutta ovat kuitenkin vielä mehukkaita. Pyörittele lopuksi sokerissa. Anna vetäytyä pari tuntia ja inkiväärin imeä sokeri. Pyörittele uudestaan sokerissa.
Ginger ale
äskeisestä ohjeesta jäänyt neste
4 dl vichyä
puolikkaan sitruunan mehu
Sekoita ja jäähdytä.
Karamellisoidut inkiväärit
2 dl kuorittua pilkottua inkivääriä
6 dl vettä
2 dl sokeria
sokeria inkiväärin pyöräyttelyyn
Kiehauta vesi, lisää sokeri ja anna sulaa. Keitä inkiväärejä sokerivedessä 5 minuuttia. Ota palat pois vedestä, säästä vesi. Anna kuivua puoli tuntia ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita inkiväärit uunipellille ja paista niitä niin kauan, että ne alkavat hiljalleen kuivua, mutta ovat kuitenkin vielä mehukkaita. Pyörittele lopuksi sokerissa. Anna vetäytyä pari tuntia ja inkiväärin imeä sokeri. Pyörittele uudestaan sokerissa.
Ginger ale
äskeisestä ohjeesta jäänyt neste
4 dl vichyä
puolikkaan sitruunan mehu
Sekoita ja jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti